fbpx
Nieuws

Installateurs vloggen op Lowlands

OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche, gaat op het festival Lowlands jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Door middel van vlogs en videoverslagen gaat OTIB installatiebedrijven volgen die het festival opbouwen en mede mogelijk maken. Lowlands wordt 19, 20 en 21 augustus gehouden in Biddinghuizen.

De medewerkers van de volgende bedrijven worden gevolgd: MTD Groep (watertechniek), The Powershop (stroomvoorziening), Gigtech (draadloos internet, telefonie en glasvezel)  LedLease (led-systemen en design), en Tenfeet (audiovisuele aankleding en design). Naast de productie van een interactieve VR-film, wordt vanuit het festival dagelijks gevlogd over de techniek en de techneuten achter het festival.

 

Meer jongeren

Doel is om jongeren enthousiast over de laatste ontwikkelingen binnen de techniek. “We weten dat het beeld dat jongeren hebben over de branche niet altijd klopt. Daarom kiezen we voor nieuwe middelen om vooral een meer up to date beeld te laten zien. Lowlands biedt ons die mogelijkheid. Techneuten van nu inspireren de vaktalenten van morgen door vlogs”, aldus projectleider Jorn Marks van OTIB. Binnen de installatiebranche is een groot tekort aan jonge technici. Hierdoor komen niet alleen installatiebedrijven in de knel met hun vraag naar goed gekwalificeerd personeel, maar staat ook de kwaliteit van de installatieopleidingen onder druk.

1 reactie op “Installateurs vloggen op Lowlands

  1. […] OTIB’s eerste vlog vanaf Lowlands vertelt Jordy van MTD Group uit Tilburg, hoe het afvalwater uit onder meer de campingdouches wordt […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.