fbpx
Nieuws

Virtuele showroom groeit fors

Uw Huis Uw Wensen, de virtuele showroom voor projectbadkamers, groeit fors. De kopersmodule, die Van Hoften Installatietechniek twee jaar geleden startte, is inmiddels een landelijke coöperatie geworden waarin 16 installateurs participeren. Dit jaar worden naar verwachting de natte ruimten van 4000 woningen via dit kopersbegeleidingstool geselecteerd.

Kopersmodule in coöperatie

Binnen het platform kunnen kopers van nieuwbouwwoningen online de badkameropties selecteren. De coöperatie biedt aannemers en ontwikkelaars via de participerende installateurs de mogelijkheid om hun klanten op een individuele wijze koperskeuzes aan te bieden. UhuwKopers krijgen door de virtuele showroom en de bijbehorende kostenbesparing een korting op hun badkamer. De deelnemende bedrijven leggen (een gedeelte van) de kopersbegeleiding bij de coöperatie neer, die daar inmiddels drie medewerkers voor in dienst heeft.

Ook niet-participerende bedrijven kunnen hun koperskeuzes rondom hun nieuwbouwprojecten bij het concept onder brengen. Dit is met name interessant voor partijen die zelf geen kopersbegeleiding in huis (willen) hebben, maar wel gebruik willen maken van het platform.

A-merken

In het concept kunnen op project- en typeniveau de kopersopties voor badkamers en toiletten worden ondergebracht, waarbij kopers altijd nog de keuze hebben om fysiek een showroom te bezoeken, of om tegen meerwerk maatwerkoplossingen te selecteren. Het concept werkt enkel met A-merken sanitair en radiatoren. Groot voordeel van de online module is de faalkostenreductie; de praktijk leert vooral dat bewoners eerder hun keuzes maken, waardoor vertragingen in planningen worden voorkomen.

Explosieve groei

In 2015 werden 28 projecten, met ruim 600 woningen, volgens de werkwijze gerealiseerd. Dit jaar verwacht Uw Huis Uw Wensen de badkamers van 4000 woningen op deze wijze te realiseren. Het concept, ontstaan bij Van Hoften Installatietechniek, is inmiddels zelfstandig en heeft een onafhankelijk bestuur. De coöperatie kiest er voor om niet centraal in te kopen. Installateurs behouden dus hun eigen inkoopcondities en kanalen, maar kunnen wel ontzorgd worden op het gebied van kopersbegeleiding. Het coöperatiebestuur wil het concept op lange termijn ook voor andere installatiematerialen en koperskeuzes voor nieuwbouwwoningen inzetten.

Deelnemende installatiebedrijven

De participerende leden van de coöperatie zijn: De Graaf Installaties Bunschoten-Spakenburg; De Kraan Installatietechniek Breda; Gebr. Kok Hoogkarspel; Installatiebedrijf G. van Dam Rijssen; Installatiebedrijf Kruit, Moordrecht; Loohuis Installatiegroep Fleringen; Lou Buijs Volendam; Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven Dalfsen; Ordelman en Dijkman Installaties, Hengelo; Roel Breman Installatiebedrijf Papendrecht; Sankomij Installatietechniek, Veldhoven; SEV Techniek, Amsterdam; Spindler Installatietechniek, Rotterdam; Technisch Installatiebedrijf Toonen, Wijchen; Van Hoften Installatietechniek, Hardinxveld-Giessendam; Zuid-Nederlands Installatiebedrijf Berkel Enschot.

Lees hier een interview uit vakblad Installatie en Sanitair uit oktober 2014. Hierin legt Mark van Hoften van Van Hoften Installatietechniek het concept uit. Uw Huis Onze Wensen uit vakblad Installatie en Sanitair 8-2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.