fbpx
Nieuws

Installatiebeurs in festivaljasje

Het eerste installatiefestival van Nederland. Groothandel Wasco wil met haar eigen event de installatietechniek zichtbaar maken voor het hele gezin, en niet meer in een traditioneel beursconcept.

NXT GEN heet het installatiefestival dat de groothandel op 12 en 13 mei houdt op het evenemententerrein van sportcentrum Papendal bij Arnhem. Aan het event doen zo’n 60 leveranciers van de groothandel mee.

Groot verschil is dat NXT GEN niet enkel mikt op installatiebedrijven en monteurs, maar ook op familieleden, jongeren die een opleiding moeten gaan kiezen en kinderen. Bezoekers gaan niet van stand naar stand, maar gaan lekker zelf aan de slag en genieten van muziek en horeca.

Naast het aanbod van fabrikanten is er volop ruimte voor alles wat techniek leuk maakt: er zijn. Fiets een warme douche bij elkaar, race met een zelfgebouwde mini-raceauto of speel Twister op een klimwand. Er zijn verschillende foodtrucks, in de skybar geniet je op 50 meter hoogte van een drankje, en er zijn verschillende podia met muziek.

Voor monteurs zijn er diverse montage-challenges, waar je je kunt meten met collega’s. Ook opleidingspoot WasCollege presenteert zich.

Techniek tot leven

Xander Hagens, commercieel directeur van Wasco: “Wij dachten: een traditionele vakbeurs is leuk, maar het is ook heel standaard. We wilden het graag eens anders doen. Gelukkig dachten onze leveranciers er net zo over. Iedereen kwam met verrassende ideeën. Samen zetten we nu het allereerste installatiefestival van Nederland neer. Niet alleen leuk voor jongeren die een opleiding moeten kiezen. Ook interessant voor familie en vrienden van installateurs. Tijdens NXT GEN komt techniek tot leven.”

Installatiefestival NXT GEN is op 12 en 13 mei op het evenemententerrein van Papendal in Arnhem. Tickets en parkeren zijn gratis. Hier kun je je online aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.