fbpx
Nieuws

Installatienoviteiten beloond met VSK Award

Installatienoviteiten beloond met VSK Award

Atag, Nefit, Viega en Ubbink hebben een VSK Award ontvangen voor hun noviteiten die zij op de VSK presenteren. Nefit won twee awards.

 

 

De prijzen zijn op de openingsdag van de VSK uitgereikt door juryvoorzitter Ed Nijpels. Alle innovaties zijn de hele week nog te zien op de VSK in Utrecht, die in de Jaarbeurs gehouden wordt. Alle genomineerden voor de prijs zijn hier te vinden.

 

Atag ontving de prijs in de categorie Energiebesparing voor het concept ALEC (Atag Low Energy Concept). Atag heeft een oplossing om in goedgeisoleerde woningen het aandeel zonnewarmte te vergroten en het vermogen van een HR-ketel in te tomen. Centraal in Alec Low Energy Concept (Alec) staat een zonneboiler van 200 liter die door een regeling maximaal wordt benut. Hiermee wordt bijvoorbeeld het aantal start-stops bij tapbeurten gereduceerd en dus energie bespaard.

 

Nefit werd in de categorie Systeemoplossingen gelauwerd vanwege de Nefit Easy, de slimme verwarmingsthermostaat die enerzijds consumenten de mogelijkheid biedt om op afstand de verwarming aan te sturen, anderzijds de installateur servicetools biedt om op afstand ketels uit te lezen, in te stellen en te testen. De slimme thermostaat van de Deventer ketelfabrikant is met een adapter ook geschikt te maken voor toestellen met een OpenTherm-protocol. Nefit won naast deze award, ook de publieksprijs. Dit houdt in dat de voorinschrijvers van de beurs hun voorkeur uitspraken voor deze genomineerde.

 

Viega kreeg een award voor het Eco-Plus inbouwelement in de categorie Design. Het klassieke inbouwreservoir voor het toilet is hierbij voorzien van een gasveer en glazen opbouwplaat, waarbij zonder elektriciteit het toilet in hoogte kan worden versteld. Dit maakt het reservoir geschikt voor levensloopbestendige woningen, of projecten waarin toiletten in hoogte versteld moeten kunnen worden.

 

In de categorie Installateurszaken won Ubbink met de Kompakt Schoorsteen 2.0. Deze vorig jaar geïntroduceerde verzamelkap voor rookgasafvoer, ventilatiesysteem en rioolontluchting maakt gebruik van een haakse dakdoorvoer, en biedt vooral voordelen op het gebied van integraal bouwen. Alle benodigde doorvoeren zijn in één element verzameld.

 

1 reactie op “Installatienoviteiten beloond met VSK Award

  1. […] voor rookgasafvoer, luchttoevoer en rioolontluchter. De innovatie won op de VSK van 2012 een VSK Award. In de nieuwe varianten, Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool, Kompakt 2.0 WTW/WP, Kompakt 2.0 MV […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.