fbpx
Nieuws

Kampioen in koude-en luchtbehandeling

Kampioen in koude-en luchtbehandeling

Jeroen de Roij uit Alphen (N-Brabant) is de nieuwe Nederlandse kampioen koude- en luchtbehandelingstechniek. De aankomende vakman van Govers Koeltechniek (Gilze) pakte de titel tijdens de finale van de VakkanjerWedstrijden 2014 in de Jaarbeurs Utrecht.

 

 

De 21-jarige De Roij moest in de finale afrekenen met drie concurrenten, die alledrie net als De Roij (ex-)leerling zijn van Koning Willem I College in Den Bosch. “Het was een zware week”, aldus de kersverse kampioen. “Het publiek keek ons steeds op de vingers terwijl we bezig waren. Je moest je echt kunnen afsluiten om kans te maken op een medaille. Ik ben blij dat het gelukt is. Het was een leerzame week én ik kan me als kampioen plaatsen voor EuroSkills, in oktober in Lille. Al wil ik daar nog niet te veel bij stilstaan. Eerst gaan we van dit succes genieten.”

 

Slimmer voedsel

De VakkanjerWedstrijden zijn techniekwedstrijden voor aanstormende talenten van ROC’s en bedrijven en hebben dit jaar als thema: slimmer omgaan met voedsel. Bijvoorbeeld door duurzame productie van voedsel in zelfvoorzienende kassen op kleine eilanden. Verschillende elementen van het productieproces komen terug in de wedstrijdopdrachten. Van planten tot oogsten van gewassen, van klimaatbeheersing tot energievoorziening, van monitoring tot opslag en distributie. Klik hier voor meer informatie.

 

Overige finales

  • 11 t/m 14 maart: Techni-Show, Jaarbeurs Utrecht (CAD-tekenen, CNC-draaien, CNC-frezen, Mechatronica, Robotica)
  • 17 t/m 19 maart: RDM Campus, Rotterdam (Lassen MIGMAG/BMBE, Lassen TIG, Machinebankwerken Fijnmechanisch, Onderhoudsmontage, Plaatconstructie)
  • 19 t/m 21 maart: Fokker Terminal, Den Haag (Elektrotechniek Gebouwen, Industriële Automatisering, Landbouwmechanisatie, Metalen Dakdekken, Sanitaire en Verwarmingstechniek, Telematica/Infra)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.