fbpx
Nieuws

Wielrenners douchen legionellavrij

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo doen er alles aan om de wielerprestaties in de Tour de France positief te beïnvloeden. De NOS laat zien dat de Nederlandse wielerploeg een desinfectie-protocol hanteert, dat ervoor moet zorgen dat de kans op maagklachten of een verkoudheid zo klein mogelijk is. Zodoende wordt elke hotelkamer te voren flink onder handen genomen door een desinfectiespecialist.

Een van zijn eerste maatregelen is het vervangen van de douchekop door een speciale douchekop met filter tegen legionellabacteriën. Daarnaast worden de airco’s gecontroleerd en worden eventuele vieze roosters en lamellen vervangen. Richard Plugge, algemeen directeur van Lotto-Jumbo, legt uit dat ze het zekere voor het onzekere willen nemen. “Vieze hotelkamers kunnen ervoor zorgen dat renners last van hun maag krijgen. In drie weken tijd wil je gewoon voorkomen dat ze ook maar iets krijgen.”

Daarom schudden de renners ook zo min mogelijk handen, maar maken ze graag een uitzondering voor het kussen van de rondemissen. Plugge: “Dat doen we zo vaak mogelijk.”

Bekijk hier het item dat dat de NOS hierover maakte.

 

1 reactie op “Wielrenners douchen legionellavrij

  1. Ing. E. van Olffen schreef:

    Als ik dit lees, dan ia mijn gezondheid – als een gewone gast (!!!) in een hotel dus NIET gegarandeerd!! In 1989 ontwikkelde ik een systeem, waarbij de legionellabacteriën in het douchewater centraal tevoren worden op een eenvoudige en goedkope wijze doodgekookt!! Het duurde 17 jaar voordat de KIWA het systeem goedkeurde. Nog steeds wordt het systeem nog altijd geboycot, omdat het geen uitvinding van KIWA is en op een dergelijk systeem geen cent wordt verdiend. Een douchekop met filter is alleen bij een eerste gebruik veilig, omdat na ca. een week de bacteriën door het filter heen groeien, dus je mag niet vergeten het filter regelmatig te vervangen. In het ziekenhuis in mijn woonplaats te Oldenzaal, werkt het systeem inmiddels 27 jaar zonder dat onderhoud, noch regelmatig spoelen ooit nodig is geweest!! Het ziekenhuis is nog altijd legionellavrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.