fbpx
Nieuws

Leveranciersconcept met prestatiegarantie

ATAG, Duco, Jaga, Kingspan en Ubbink hebben een energiezuinig woningconcept ontwikkeld, waarbij de bewoners de garantie krijgen dat de woning ook daadwerkelijk energiezuinig is. En de uiterste consequentie van die garantie is dan ook: niet goed? geld terug.

Het concept van de vijf leveranciers wordt House Energy Optimum (HEO) genoemd en wordt op de beurs Building Holland officieel gelanceerd.

In het uitgewerkte systeem zijn alle bouwkundige (isolatie en luchtdichting) en installatietechnische (verwarming, koeling en ventilatie) maatregelen optimaal op elkaar afgestemd.

Zelfde schil

Er zijn vier varianten te bestellen. Die hebben alle dezelfde schil; het verschil zit in de installatietechnische configuratie. Bij de schil wordt uitgegaan van een RC-waarde van 5,0 m²·K/ W voor de vloer, 6,5 m²·K/ W voor de gevel en 8,0 m²·K/ W voor het dak.

Met meer of minder installaties zijn vervolgens de volgende varianten mogelijk: EPC, twee BENG-varianten en de NOM-variant. Waarbij opgemerkt dat “een EPC-woning in een later stadium omgezet kan worden naar een NOM-woning”.

Goedkoper door pre-engineering

Het systeem, dat geschikt is voor de meeste type rijwoningen, maakt de bouw goedkoper, zegt het consortium. “De besparing wordt veroorzaakt door verbetering van het ontwerp- en bouwproces. De geïntegreerde pre-engineering hoeft in de praktijk alleen nog maar projectspecifiek te worden toegepast. 85 procent van het voorwerk is al verricht.”

“Deze integrale benadering zorgt voor een betere ontwerp- en bouwkwaliteit én een proces dat sneller verloopt dan normaal. Het resultaat is een betere woning en lagere ontwerp- en bouwkosten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 10 procent.”

Jaga-lab

Om de energieprestatie vooraf te toetsen zijn niet alleen inhoudelijke berekeningen gemaakt, maar wordt ook getest op proefwoningen in het laboratorium van Jaga.

De kwaliteit van de projecten worden zowel in het ontwerp als in de uitvoering geborgd door PlanGarant. Daardoor kan HEO een verzekerde prestatiegarantie afgeven.

“Zo garanderen we dat de woning presteert zoals wordt beloofd. Als blijkt dat de woning na ingebruikname toch niet voldoende presteert, dan kunnen aanvullende maatregelen worden getroffen of kan er sprake zijn van een schadevergoeding.”

2 reacties op “Leveranciersconcept met prestatiegarantie

  1. Hier doen wij graag aan mee
    wie is wij VDZ-Projecten voorheen DBVM die in het afgelopen jaar zelf al met een prestatie garantie kwam naar de klant

    Dus een concept wij zijn erg benieuwd of wij dit mee in de markt mogen zetten delen doen we het in ieder geval wij zijn er klaar voor en hebben ervaring dat is wat iedereen wil toch
    ik zeg kom maar op met mooie opdrachten en resultaten klant blij wij blij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.