Ga naar hoofdinhoud

Markplaats voor materieel

Boels Rental en zijn Scandinavische dochterorganisatie Cramo lanceren een digitale marktplaats voor de verkoop van gebruikte machines. Via dit platform krijgen klanten toegang tot een breder assortiment tweedehands materieel, waaronder diverse zwaardere constructiemachines en bouwapparatuur. Het platform vereenvoudigt de internationale handel en maakt het verkoopassortiment toegankelijk voor een grotere afzetmarkt.

Gezamenlijke voorraad voor breder aanbod

Het initiatief is tot stand gekomen door het samengaan van Boels en Cramo; de grootste verhuurbedrijven in Europa. Door samen één digitaal platform te lanceren ontstaat er een gedeelde voorraad, waardoor klanten wereldwijd kunnen profiteren van een breed assortiment hoogwaardige machines en gereedschappen. Momenteel worden al meer dan 30.000 goed onderhouden bouwmachines van A-merken verkocht via diverse kanalen. Deze hoeveelheid zal alleen maar toenemen door de gezamenlijke inspanningen en de groeiende online voorraad.

Veilingwebsites

Klanten hebben rechtstreeks toegang tot de digitale marktplaats via de gezamenlijke website van het verhuurbedrijf. Om de verkoop van het materieel te bevorderen wordt het assortiment ook geadverteerd op veilingwebsites van Europese partners voor gereedschappen en groot materieel. Via deze verkoopkanalen kunnen kopers biedingen plaatsen tijdens een vastgestelde periode, waarbij het hoogste bod de veiling wint. Met deze aanpak bekrachtigt Boels op meerdere kanalen zichtbaar zijn.

Circulair


“We zijn enthousiast over de lancering van de digitale marktplaats: een innovatief platform dat onze klanten hoogwaardig gebruikt materieel biedt. Deze marktplaats fungeert als een verlengstuk van onze inzet voor een groenere toekomst. Het bevordert de circulaire economie door gebruikte verhuurmachines nog een tweede leven te geven. Met deze marktplaats zetten we een belangrijke stap verder in het verduurzamen van onze industrie”, aldus Bart van Son, Head of trade bij Boels Rental.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Gerecycled koper en plantaardige materialen in duurzame kabel

Hoop, lef en trots voor de installatiesector?

Nieuwe look voor elektrische boilers

Economische dip lijkt mee te vallen

Premium

Slimme vogels in warmtepompland

Hybride blijft langer in warmtepomp-modus