fbpx
Nieuws

Nefit: nieuwe warmtepompen

Nefit zet deze VSK vol in op de warmtepompen. De verwarmingsfabrikant uit Deventer presenteert op de VSK een forse uitbreiding in het programma van lucht/water-warmtepomp EnviLine.

Nefit toont op de beurs 48 configuraties van de warmtepompoplossing, die in 2013 op de markt kwam. De EnviLine is naast de ventilatiewarmtepomp VentiLine,  een warmtepompvariant die geen gasaansluiting hoeft te hebben.

EnviLine

In het EnviLine programma zitten zowel een monoblock- als split-uitvoering, bivalente uitvoeringen (icm met HR-ketel of andere bijverwarmer) én all-electric. De warmtepompen zijn voorbereid voor smartgrid-toepassingen, en koppelingen met Nefit HR ketels, boilers en Nefits oplossingen voor zonne-energie (thermisch en pv). Hierdoor kunnen opdrachtgever, adviseur en installateur verschillende technieken van hetzelfde fabrikaat met elkaar combineren. De nieuwe EnviLine-systemen behoren qua prestaties tot de bovenkant vab de markt en kenmerken zich door een COP tot 4,9 en hoge cv-aanvoertemperaturen. Voor de monoblock-varianten is geen F-gassencertificering vereist. Alle systemen zijn te monitoren en te bedienen met een app.

De verschilllende uitvoeringen van het EnviLine-programma zijn per 1 februari leverbaar. De nieuwe introducties komen in aanmerking voor ISDE-subsidie van minimaal €2150, en zijn al opgenomen in de apparatenlijst op RVO.nl

Nieuwe design HR ketel

Nefit geeft ook een kijkje in de toekomst van de conventionele HR-ketel in het topsegment. Hierbij toont het bedrijf de Nefit-variant van het toestel dat we al eerder konden zien op de internationale beurzen. IMG_6079Zusterbedrijven Buderus en Bosch lieten de nieuwste ‘designketel’ al in Frankfurt en Parijs zien. De individuele componenten van het toestel zijn opnieuw ontworpen waardoor het toestel een stuk compacter is geworden. Het toestel toont ook nieuwe stappen in het beheer op afstand, toesteldata kunnen  een ingebouwde interface via het net met het servicebedrijf van dienst worden gedeeld. De glazen voorkant geeft de ketel zelfs een designlook. Op de beurs toont Nefit de 50 kW-versie die in december 2016 in Nederland op de markt gaat komen. Hierna zal dit nog naamloze toestel ook in kleinere vermogens in dit concept op de markt verschijnen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.