fbpx
Nieuws

Nieuw merk warmtepomp op markt

Met de introductie van Metro Therm komt er een nieuw merk warmtepomp naar Nederland. Nathan Systems gaat het Deense zusje van het merk Alpha Innotec in ons land voeren. Dit meldt het bedrijf in haar huisorgaan.

De Deense fabrikant van boilers en warmtepompen valt onder dezelfde holding als het Duitse Alpha Innotec. De importeur uit Duiven vertegenwoordigt dit bedrijf al jaren in ons land. Enkele producten uit de stal van Alpha Innotec, zoals de BWP-warmtepomp en lucht/water-warmtepomp LLB, zullen straks onder de merknaam Metro Therm verschijnen. Omdat Nathan de producten nu direct uit Denemarken gaat betrekken, zal dit ook een prijsvoordeel voor de Nederlandse markt opleveren, verwacht de importeur.

Elektrische boilers en WTW

Naast enkele types warmtepompen, gaat Nathan ook het assortiment elektrische boilers van Metro Therm in Nederland voeren, zodat het bedrijf ook een antwoord heeft op grotere tapwatervraag bij warmtepompprojecten. Ook nieuw is een uitbreiding op de LLB-serie, die bij Metro Therm de Combi 185 BP gaat heten. Deze lucht/water-warmtepomp komt in een uitvoering met een ventilatie-wtw, en een uitvoering waarin een combinatie gemaakt wordt met zonthermische energie voor kleine woningen. Zo kunnen woningen zowel met ventilatielucht verwarmd worden, of met dezelfde warmtepomp voorzien worden van zonnewarmte voor verwarming of tapwater.

 

1 reactie op “Nieuw merk warmtepomp op markt

  1. Erwin Janssen schreef:

    De Combi 185 BP is een Lucht/Lucht combiwarmtepomp. Dit toestel is een combinatie van een WTW-unit met een automatische bypass en een combiwarmtepomp voor de bereiding van warm tapwater en de verwarming van de toevoerlucht naar de vertrekken.
    De warmtapwater voorraadvaten zijn standaard voorzien van een spiraal die kan worden verbonden met een zonnecollector. Dit toestel is geschikt voor passiefhuizen met een maximaal verbruik voor verwarming van 15 kWh/m2 per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.