fbpx
ISH 2019

Nieuwe toerenregeling voor pomp

Pompfabrikant KSB presenteert op de komende ISH in Frankfurt een nieuwe 230 V-versie van haar motorgemonteerde frequentieregelaar PumpDrive Eco. Deze speciaal op de verwarmings- en koeltechniek afgestemde uitvoering is leverbaar voor motoren met een vermogen van 0,12 – 1,1 kW. De PumpDrive Eco is uitgevoerd met een sensorloze verschildrukregeling die, in combinatie met de Etaline L, af fabriek is voorzien van alle pomp- en motorgegevens. Dat zorgt voor een eenvoudige inbedrijfstelling van de pomp.

Naast de optioneel leverbare, geïntegreerde Bluetooth-module kan de gebruiker nu ook zelf een externe Bluetooth-module in de service-interface van de PumpDrive Eco plaatsen. Op deze manier kan ook worden gecommuniceerd met aandrijvingen die niet over een Bluetooth-interface beschikken. Via de ‘MyPumpDrive’-app en een smartphone kan de gebruiker met het systeem communiceren en de instellingen verrichten.

App voor installateur

De MyPumpDrive-app is beschikbaar voor smartphones met Apple iOS of Android besturingssysteem. De kosteloze app zorgt voor meer onderhoudsgemak en een snelle ingebruikname van de pomp. Bovendien kunnen hiermee  toepassing-specifieke gegevens worden  beheerd. De app is voorzien van een “inbedrijfstellingswizard” die het instellen van bijvoorbeeld einddruk- en verschildrukregeling mogelijk maakt. Met de app heeft de gebruiker bovendien toegang tot de frequentieregelaar waardoor hij het pompsysteem optimaal op zijn eisen kan afstemmen.

Gebouwbeheersysteem

Procesgegevens zoals verschildruk of pompcapaciteit worden door de PumpDrive Eco als analoog signaal van 4-20 mA of als 0-10 V-signaal doorgegeven aan het gebouwbeheerssysteem. Daarnaast is de PumpDrive Eco nu voorzien van twee sluitcontacten, waarmee waarschuwings- en alarmmeldingen kunnen worden doorgegeven. Dankzij de vectorregeling met omschakelbare motorbesturing leent het toerenregelingsysteem zich voor zowel asynchroon- als synchroon-reluctantiemotoren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.