fbpx
Nieuws

Ook slimme thermostaten Remeha en Vaillant

Ook slimme thermostaten Remeha en Vaillant

Ook Vaillant en Remeha hebben nu een slimme verwarmingsthermostaat met app. De ketelfabrikanten lanceerden hun producten op de ISH in Frankfurt. Beiden na de zomer in Nederland.

 

 

Vaillant komt als laatste grote ketelfabrikant met de internet-thermostaat. Op de ISH presenteerde Vaillant de eRelax die vanaf augustus ook in Nederland leverbaar is. De internet-thermostaat past op alle Vaillant HR-ketels die jonger zijn dan 8 jaar. Het is een draadloze thermostaat die met een kastje bij de ketel communiceert en via wifi met internet is verbonden. In de nieuwe ketellijn Green IQ die in de loop van 2016 in Nederland op de markt komt is wifi al standaard ingebouwd. De Green IQ is een verbeterde versie van de Ecotec plus met onder meer minder stilstandverliezen. De thermostaat, die werkt via het e-bus systeem van de Duitse fabrikant, is vooralsnog enkel voor eigen toestellen. Op de app kunnen gebruikers de bekende klokthermostaatfuncties ook op afstand instellen. Ook zone-indeling behoort tot de mogelijkheden.

IMG_3406.JPGDe multiMATIC-app is ook ingericht om warmtepompen en ventilatiesystemen aan te sturen. Met eRELAX heeft de installateur ook een thermostaat en app die op Vaillant-ketels van voor 2004 toegepast kan worden. Hiervoor heeft Vaillant een samenwerking met Netatmo, die de thermostaat levert. De apps zijn zowel in een Android als iPhone-variant beschikbaar. Vaillant werkt aan een digitaal platform waarbij het ook mogelijk wordt dat installateurs ‘aan de achterkant’ diensten aan kunnen bieden, bijvoorbeeld wanneer zij een servicecontract aanbieden. Hierbij kunnen, wanneer klanten dit instellen, meldingen vanuit de ketel doorgespeeld worden aan de installateur.

 

Remeha 

20150310_165714De Remeha eTwist, die op de VSK slechts in prototype werd getoond, komt in het derde kwartaal van 2015 op de markt. De thermostaat, die oogt als een luxe variant van de iSense, heeft een ingebouwde Wifi-module, die bij het wegvallen van de verbinding terugvalt op het ingestelde klokprogramma. De thermostaat heeft een groot kleurendisplay en één enkele draaiknop, en is toepasbaar op alle ketels van de Apeldoornse fabrikant. Ook Remeha heeft als strategie om naast het bedienen op afstand, de installateur tools te geven om met de cv-ketel in contact te blijven, en op afstand de klant te kunnen servicen.

 

Iedereen aan de app

Met de introducties van Remeha en Vaillant hebben nu de 5 grote ketelleverciers in Nederland een slimme verwarmingsthermostaat voor consumenten. Nefit was de eerste met de Nefit Easy, ATAG introduceerde dit voorjaar de One, en Intergas heeft het InComfort-systeem in samenwerking met de Honeywell-thermostaten. Naast de thermostaten van de ketelfabrikanten zelf bestaan er ook systeemonafhankelijke thermostaten zoals Thermosmart en Nest en thermostaten waarbij een contract met een energieleverancier noodzakelijk is, zoals Toon van Eneco.

 

Meer ISH?

Houdt voor meer ISH nieuws onze foto-albums op de site in de gaten. Deze zullen de komende dagen verder gevuld worden met nieuws die onze redactie aantrof op de ISH. Volg Installatie.nl op twitter voor nog meer nieuws. In vakblad Installatie en Sanitair binnenkort een groot ISH-verslag.

 

4 reacties op “Ook slimme thermostaten Remeha en Vaillant

 1. wik schreef:

  Waar kan ik de remeha e twist bestellen

  • Eddy Buiting schreef:

   Wik, hij komt, in tegenstelling tot dit bericht, pas volgend jaar op de markt, volgens de laatste berichten. Wellicht rond VSK.

 2. Ron schreef:

  Beste Eddy Buiting

  Rond VSK? Wat betekend deze afkorting mischien wel simpel maar kom er niet op haha.

  En weet iemand de prijs van die E-twister?

  Als ze niet opschieten koop ik een ander merk, die van Nest lijkt mij ook wel wat zou het jammer vinden want ben helemaal gek op mn Remeha Afanta

 3. […] een samenwerking aan met Netatmo, het smart home bedrijf dat in Nederland vooral bekend is van haar slimme thermostaat, zo  werd bekend Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.