fbpx
Nieuws

Opleidingen nZEB-tool en Passiefhuis Vakman

Stichting KERN organiseert begin 2016 weer nieuwe cursussen over rekenen met de nZEB-tool. Ook de cursus Passiefhuis Vakman wordt dan opnieuw gegeven.

nZEB-tool

De nZEB-tool is de internationaal gerenommeerde energiebalansberekening voor zeer energiezuinige gebouwen. De nZEB-tool berekent de energiebalans van gebouwen eenvoudig, integraal en exact. Hij kan eenvoudig worden toegepast voor het berekenen van o.a. Nul-op-de-meter-, Active House en andere energie-efficiënte ontwerpen. Geïnteresseerden kunnen een introductiecursus en een tweedaagse opleiding volgen. De nZEB-tool zelf is vanaf begin 2016 te verkrijgen via SBRCURnet.

Passiefhuis Vakman

De driedaagse cursus Passiefhuis Vakman kent twee specialisaties: de bouwkundige of de installatietechnische aspecten van het passiefhuis. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Cursusdata zijn 2, 3 en 10 februari 2016 voor de specialisatie gebouwschil en 2, 3 en 12 februari 2016 voor de specialisatie installaties. Het examen is op 20 februari. Deelnemen kan per module, maar wie inschrijft voor de gehele cursus kan gratis de examentraining op 15 februari volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.