fbpx
Nieuws

Organisatieveranderingen bij Uneto-VNI

Organisatieveranderingen bij Uneto-VNI

Branche-organisatie Uneto-VNI gaat veranderingen doorvoeren in de strategie, verenigingsstructuur, de financiën en de bureauorganisatie.

 

 

Het doel van de organisatieverandering is om dienstverlening naar de leden te verbeteren, ledencontact te intensiveren en de toegevoegde waarde van het lidmaatschap te verhogen. 

 

Financiën

Gisteren heeft de Ledenraad van Uneto-VNI ingestemd met het vernieuwingsplan voor de installateursvereniging, waar bijna een jaar aan is gewerkt door een brede afvaardiging van verenigingsbureau en leden. Dit akkoord was unaniem, meldt directeur Erik van Engelen. “Er is een groot draagvlak voor vernieuwing. Uiteindelijk doel is een financieel toekomstbestendige vereniging, die meer doet voor haar leden tegen lagere kosten.”

 

Informatie vakgroepen gratis

Er komt één statutair bestuur, en de scheidslijnen tussen ledengroepen verdwijnen. De zogeheten vakgroepen blijven bestaan, maar de afzonderlijke besturen verdwijnen, net als de aparte vakgroep-lidmaatschappen. Dit betekent ook dat de informatie uit de vakgroepen voor alle leden beschikbaar komt. Voorheen betaalden leden een opslag voor hun lidmaatschap van een vakgroep, zoals bijvoorbeeld Riooltechniek, Klimaat & Duurzame Techniek, of Sanitair en Techniek. Dit kan betekenen dat installateurs meer informatie en ondersteuning tot hun beschikking krijgen, voor minder contributie. De scheiding tussen klein, midden en grootbedrijf blijft gehandhaafd, maar ook hier moet de kennisuitwisseling vergroot worden.

 

Effectiever

Producten, diensten en activiteiten van de vereniging zullen nog meer worden beoordeeld op resultaat en effectiviteit, en budgetten worden gericht aan activiteiten toegekend. Dit maakt een betere financiële aansturing mogelijk. Van Engelen: “Onze leden verwachten een brancheorganisatie die snel en flexibel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen.” De organisatie van Uneto-VNI krijgt een front office voor ledencontacten, en een back office voor inhoudelijke ondersteuning.

 

Om kosten te besparen is het aantal formatieplaatsen op het verenigingsbureau de afgelopen tijd met 20 procent gereduceerd. Bij Uneto-VNI werken nu 65 fte. De resultaten van het vernieuwingsplan ‘Uneto-VNI 3.0’ worden de komende maanden al zichtbaar.

1 reactie op “Organisatieveranderingen bij Uneto-VNI

  1. frans willems schreef:

    Als het maar niet zo is dat het geld wat in kas zit,van regio oost brabant. in het hoofddepot gestort wordt van VNI zoetermeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.