fbpx
Nieuws
private investeerders

Er lijkt een nieuw tijdperk aangebroken te zijn in de installatiewereld. Een gigamarkt voor verduurzaming ligt er grotendeels onontgonnen bij, de politiek die er zijn schouders onder zet en investeerders die er brood in zien.

Veel installatiebedrijven met de focus op verduurzaming hebben de laatste tijd mailtjes en telefoontjes gekregen van private investeerders. Die zien namelijk een enorme groeimarkt voor zich, en ook nog een groeimarkt met de potentie om de wereld een beetje duurzamer te maken.

Redacteur Tijdo van der Zee sprak hierover met verschillende partijen en schreef het Premium-artikel ‘Geld zoekt installatiebedrijf’.

Investeerders aan de lijn

Je kunt natuurlijk bij een bank aankloppen met je geldbehoefte, of bij een suikeroom. Anders zijn er vaak nog vermogende personen die de markt goed kennen en hier graag wat eigen geld in steken, de zogenoemde angel investors. Maar op dit moment lijken vooral de zogeheten impact investors een opmars te maken in de installatiesector. Impact investors investeren in bedrijven vanuit een dubbele doelstelling. Enerzijds moeten de bedrijven met hun dienst of product bijdragen aan een duurzamere wereld. Anderzijds moeten ze een financieel rendement kunnen opleveren voor de investeerders. Dus maatschappelijk rendement in combinatie met financieel rendement.

Installateurs die ervan willen profiteren moeten echter wel meekunnen en mee wíllen met de schaalsprong die van ze wordt verwacht. “De groeimotor aanzetten: het moet maar net bij je passen.”

Een digitaal abonnement op Installatie.nl heb je al vanaf € 6,38 per maand.

1 reactie op “Private investeerders zien brood in installatiebranche

  1. Jacco schreef:

    Mooi artikel, maar hoe kom je aan vakmensen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.