fbpx
Nieuws

Propaan monoblock NIBE op de markt

Het nieuwste lucht/water-toestel op propaan van de Zweedse warmtepompleverancier NIBE is beschikbaar voor de Nederlandse markt. De S2125 monoblock is de nieuwste telg in de S-serie, en werd op de afgelopen VSK al aangekondigd.

De modulerende monoblock warmtepomp is beschikbaar in een 8 en 12 kW versie, en kan gecombineerd worden met de binnendelen uit de S-serie. De warmtepomp kan worden gecombineerd met diverse complete binnenunits of regelunits, met een apart opgestelde boiler én in cascadeopstellingen

Nieuw aan de S-serie is vooral de connectiviteit. Doordat de warmtepomp een nieuw besturingsysteem heeft is hij via het online platform Uplink te monitoren, in te stellen en te bedienen. De serie bestaat uit splits, monoblocks en bodemgebonden warmtepompen.

Aandeel propaan groeit

Propaan wordt steeds vaker toegepast als milieuvriendelijk alternatief voor koudemiddelen als R410a, die langzamerhand steeds meer uit de markt verdwijnen. Voordeel van R290 is dat het een relatief hoog temperatuurbereik heeft. Dit betekent dat deze monoblock warmtepompen ook vaker toegepast worden in de bestaande bouw, waar soms een hogere aanvoertemperatuur verwacht wordt. Onder meer Alpha Innotec en Vaillant hebben ook toestellen op propaan. Installateurs hoeven voor monoblock-uitvoeringen geen F-gassen certificering te hebben.

De buitenunit van Nibe is te combineren met binnendelen zoals de VVM S320. Deze heeft een geïntegreerd boilervat van 180 liter voor tapwater.

1 reactie op “Propaan monoblock NIBE op de markt

  1. Henk schreef:

    Waar kan ik de S 2125 monoblock kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.