fbpx
Nieuws
Publiekscampagne rond Energiebespaarlening

Vanaf vandaag start een grote publiekscampagne voor de Energiebespaarlening.

 

Met de lening, door minister Blok geïntroduceerd op de afgelopen VSK, kunnen particuliere woningbezitters energiebesparende maatregelen in of aan hun eigen woning financieren. Hierbij is te denken aan dakisolatie, een nieuwe HR-ketel, zonneboilers, zonnepanelen of vloerisolatie. Het zijn energiebesparende maatregelen die zorgen voor meer wooncomfort, een lagere energierekening én een beter milieu.

 

De Energiebespaarlening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) namens de geldgever, het Nationaal Energiebespaarfonds. Het Nationaal Energiebespaarfonds komt voort uit het Woon- en Energieakkoord en is op 21 januari gestart. De Energiebespaarlening is interessant voor woningeigenaren die aan de slag willen met energiebesparende maatregelen.

 

 

Wat houdt lening in?

– De lening is beschikbaar voor eigenaren die de woning zelf bewonen. Het gaat alleen om bestaande woningen.

– De lening is alleen bedoeld voor energiebesparende maatregelen die door een installateur of aannemer in of aan de woning worden uitgevoerd.
– Een woningeigenaar kan minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.
– Energiebespaarlening heeft een aantrekkelijke rente die vaststaat over de hele looptijd.
– Het gaat om een jaarannuïteitenlening: de huiseigenaar betaalt per maand voor rente en aflossing en lost zo de hele lening af. Leningen tot € 5.000,- worden in zeven jaar afgelost, hogere leningen in tien jaar. Onbeperkt boetevrij aflossen kan altijd.
– De afsluitkosten bedragen 2% over de hoofdsom van de lening. De lening wordt onderhands verstrekt zonder tussenkomst van een notaris.

 

Energiebespaarlening.nl

De campagne voor de Energiebespaarlening wordt gevoerd op de radio, via buitenreclame en online. Op de website Energiebespaarlening.nl is meer informatie te vinden over de Energiebespaarlening, woningeigenaren kunnen checken of zij in aanmerking komen voor de lening en deze afsluiten. Ook zijn er op Energiebespaarlening.nl ervaringen van slimme investeerders en installateurs te lezen, en wordt er promotiemateriaal aangeboden die aannemers en installateurs kunnen gebruiken om hun klanten te wijzen op de mogelijkheden van de lening. Op www.belastingdienst.nl onder privé/wonen staat meer informatie over de rente aftrekbaarheid van een lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.