fbpx
Nieuws

Remeha komt met all-electric oplossing

Fabrikant Rehema komt dit jaar met haar allereerste all-electric oplossing voor de woningbouw.  De Neptuna is een lucht/water-warmtepomp, die in verwarmingsvermogens van 8, 6 en 4,5 kW op de markt komt. Het Apeldoornse bedrijf liet de techniek voor het eerst zien op de Bouwbeurs.

DE Dietrich, het Franse zusterbedrijf uit de BDR Thermae-groep, produceert het binnendeel van het split-systeem; het buitendeel wordt ingekocht. Het toestel, dat een standaard geïntegreerd buffervat van 40 liter heeft, is ook al in België op de markt. Voor de regeling wordt gebruik gemaakt van de eigen weersafhankelijke iSense Pro-regeling, die tot drie verwarmingskringen en een boilerkring kan aansturen. Voor de levering van warm tapwater zoekt de techniek de samenwerking met een optioneel extern boilervat.

Eerste all-electric oplossing

De Neptuna is de eerste all-electric oplossing die Remeha op de markt brengt. In de overige duurzame warmtepomptechnieken die het bedrijf levert, is altijd een rol weggelegd voor gas. Remeha blijft benadrukken dat het blijft geloven in duurzame oplossingen met gas, maar het wil de markt een compleet pakket aan oplossingen bieden.

6 reacties op “Remeha komt met all-electric oplossing

 1. Frank schreef:

  Ik hoop dat ze goed naar de buitenunit hebben gekeken en dat die stiller gaat worden dan die van collega fabrikanten en dan met name het lage resornerende geluid van de compresor.

 2. Marnix Vlot schreef:

  Ik dacht dat Remeha vooral gas wilde voor de toekomst; nu toch all electric… Misschien een kwestie van pragmatisme; of misschien is het allemaal niet zo zwart/wit.

 3. Matthijs schreef:

  Het kan nog mooier in combinatie met Powertrust batterijen die geladen worden door een Sky wind micro windturbine geïmporteerd adgdynamics.nl

 4. […] de afgelopen Bouwbeurs introduceerde Remeha al haar eerste all-electric oplossing, de lucht/water-warmtepomp […]

 5. […] configuraties De Apeldoornse toestelfabrikant, die zich ook al op de markt van lucht/water-warmtepompen en andere hybride combinaties stort, heeft een boilerprogramma in oplopende klassen en […]

 6. Rewa schreef:

  Is het mogelijk om een hybride gas -warmtepomp en boiler 60 – 100 ltr samen te voegen in een apparaat?
  Denk met 12 zonnepanelen dicht bij bijna nulpunt kan komen.
  Maar dan zal de prijs lager moeten zijn dan nu , subsidie hoger voor de particulier
  huizen bezitter , de vraag sterk ga toenemen.
  De gas prijs verwacht ik strek toeneemt indien na 2021 geen nieuwe C.V. ketels solo geplaatst mogen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.