fbpx
Nieuws

Drie bedrijven van de Rensa Family hebben de derde Lean & Green Star behaald. Technisch Handelsbureau Rensa, Rensa Family Company en sanitair-groothandel GévierDales hebben de ster toegekend gekregen voor een CO2-reductie van 35 procent van hun gezamenlijke logistiek in Didam en Doetinchem in tien jaar tijd. Het zijn de eerste technische groothandels in Europa die de derde ster hebben ontvangen.

Lean & Green

Lean & Green Europe is het leidende CO2-reductieprogramma voor bedrijven die hun logistiek willen verduurzamen door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. De uiteindelijke doelstelling van Lean & Green Europe is zero emissie, gesymboliseerd door de vijfde Lean & Green Star.

“We voelen de plicht om de CO2-uitstoot van onze logistiek naar beneden te brengen. Sinds 2009 nemen we deel aan het Lean & Green-programma en hebben sindsdien talloze aspecten van ons logistieke apparaat duurzamer gemaakt”, zegt algemeen directeur Henk-Jan Wegman.

“Zo zijn bijvoorbeeld de oude vrachtwagens vervangen, worden de magazijnen verwarmd met biogas en rijdt een deel van het wagenpark op biobrandstof, gemaakt van onder meer gebruikt frituurvet.”

Duurzame ambitie

Met toekomstige generaties in het achterhoofd, investeert de Rensa Family niet alleen in duurzame logistiek, maar vooral in een duurzame toekomst. Zo bouwt het in Doetinchem een nieuw en bovenal duurzaam distributiecentrum. Het pand is volledig ‘gasloos’. Onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting zorgen ervoor dat het pand een EPC van 0,0 heeft.

Award en Stars

De Lean & Green Award wordt toegekend aan organisaties, die zich door middel van een goedgekeurd Plan van Aanpak committeren aan de duurzaamheidsambitie van een minimale CO2-reductie van 20 procent binnen een periode van maximaal vijf jaar.

De Lean & Green Star wordt toegekend aan organisaties die binnen een maximale periode van vijf jaar een minimale CO2-reductie van 20 procent hebben gerealiseerd. De tweede Lean & Green Star wordt toegekend aan organisaties voor het realiseren van nieuwe duurzaamheidsambitie(s): een minimale CO2-reductie van 10 procent binnen drie jaar. De derde Lean & Green start wordt toegekend aan organisaties voor het realiseren van nog eens een 5 procent CO2-reductie binnen twee jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.