Beperkingen in het elektriciteitsnet worden aangegrepen als showstopper om niet te verduurzamen met (hybride) warmtepompen. In dit webinar, dat donderdag 14 november van 12.30-13.30 gehouden wordt, presenteren we de resultaten van een proef met 80 woningen. Hier wordt een hybride warmtepomp slim aangestuurd, waardoor het energieverbruik geoptimaliseerd wordt, en stroompieken worden voorkomen.
Het webinar wordt mogelijk gemaakt door Intergas, en uitgezonden vanuit Bouwwebinar, het webinar-kanaal van onder meer Installatie.nl. Deelnemen is kosteloos, je hoeft je even aan te melden.
Hybride warmtepompen verminderen het gasverbruik, maar zorgen voor een toename in elektriciteitsgebruik. In het aankomende webinar wordt besproken hoe het slim aansturen van hybride warmtepompen kan helpen om stroompieken op te vangen en te verlagen.
Tijdens het webinar bespreekt Ralf Jansen, sales director bij Intergas, hoe hybride warmtepompen kunnen bijdragen aan de energietransitie. Louis Visser, Innovatiemanager bij Intergas, gaat dieper in op de complexiteit van het aansturen van warmtepompen: “Niet alle huishoudens zijn hetzelfde, en het vinden van een uniforme aansturing voor alle warmtepompen is een uitdaging. Het combineren van comfort, netstabiliteit en kostenefficiëntie vereist slimme technologie. Bijvoorbeeld zoals toegepast in het project DACS-HW. In Dalen zijn de installaties van 80 woningen volgehangen met sensoren. Hierdoor kunnen de hybride warmtepompen permanent uitgelezen worden. Intergas kan de installaties op afstand aansturen. Dit stelt Intergas in staat om het energieverbruik te optimaliseren en stroompieken te voorkomen, wat essentieel is om de belasting op het elektriciteitsnet te verlagen. In dit webinar laat ik zien welke rol data speelt en ga ik dieper in op de techniek achter dit project.”
Het webinar is bedoeld voor installateurs die hun kennis over hybride warmtepompen en de aansturing ervan willen verbeteren. Ook bouwers, opdrachtgevers en woningcorporaties kunnen aanhaken om te ervaren hoe op projectbasis verduurzaming -ondanks de uitdagingen van netcongestie- toch plaats kan vinden.