fbpx
Nieuws

Solarwatt neemt REConvert over

Solarwatt GmbH heeft het Nederlandse bedrijf REConvert overgenomen. De Duitse fabrikant van zonne-energiesystemen werkte al samen met de specialist in vermogenselektronica. De samenwerking moet leiden tot nieuwe, intelligentere vormen van grootschalige energieopslag.

REConvert en Solarwatt-dochter Solarwatt Innovation werken al enkele jaren nauw samen bij de ontwikkeling van thuisbatterijen voor zonne-energieopslag. Zo heeft REConvert ook meegewerkt aan de Solarwatt Battery Flex, die Solarwatt vorig jaar introduceerde.

Specifieke oplossing voor netcongestie

Batterijomvormer die REConvert voor Solarwatt heeft ontwikkeld en geproduceerd

Naast synergie en uitbreiding van het Solarwatt portfolio ambiëren beide partners ook een specifieke aanpak van de netcongestie. De opwekking van duurzame energie groeit in Nederland zo sterk dat de transportcapaciteit steeds vaker tekortschiet. De vraag naar transport overstijgt de capaciteit en veel commerciële eindgebruikers krijgen geen (volledige) aansluiting op het elektriciteitsnet. Arno Van Zwam, Managing Director bij REConvert: “Wij hebben binnen onze productlijn een oplossing voor netcongestie. Mkb-bedrijven die uit hun kleinverbruikaansluiting groeien kunnen nu vaak bij de netbeheerder geen aanspraak maken op een zwaardere aansluiting vanwege het overvolle net. Onze oplossing vergroot de piekcapaciteit van de huidige netaansluiting door toepassing van een batterijomvormer en accu.”

Michiel van Schalkwijk, Managing Director bij Solarwatt Benelux, vult aan: “REConvert produceert in Nederland, dus daarmee wordt Solarwatt een in Nederland producerend bedrijf. Het mooie aan deze overname is dat we nu binnen de Solarwatt groep een oplossing voor de Nederlandse congestieproblematiek hebben met lokale productie in Nederland.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.