fbpx
Nieuws

Het heeft voor eigenaar-bewoners van een eigen huis geen zin meer om een subsidieaanvraag in te dienen voor isolatiemaatregelen. Tot 26 april 2017 zijn er voldoende aanvragen ontvangen om het beschikbare budget uit te geven. Dat meldt RVO.nl.

Hierbij is ook het laatste beschikbare budget voor eigenaar-bewoners meegerekend. Dit laatste budget van 500.000 euro wordt binnenkort gepubliceerd in de Staatscourant. Het totale subsidiebedrag is hiermee ruim 44 miljoen euro. Dit subsidiebedrag is nu volledig uitgeput.

Meer aanvragen

RVO.nl heeft meer aanvragen ontvangen dan er aan subsidiebudget is gepubliceerd. De overheid houdt er namelijk rekening mee dat er bij de behandeling ook nog subsidieaanvragen afvallen.

Behandeltermijn

De wettelijke termijn om een besluit te nemen over een ingediende aanvraag is dertien weken. RVO.nl zet extra capaciteit in om de aanvragen te verwerken. Zo hopen ze aanvragers snel duidelijkheid te geven. Uiterlijk eind juli is er uitsluitsel over aanvragen die in april ontvangen zijn.

Vereniging van Eigenaren

Voor Vereniging van Eigenaren (VvE) is er een apart subsidiebudget waar nog voldoende budget is. VvE’s kunnen dus nog steeds aanvragen indienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.