fbpx
Nieuws

De eerste leergang Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving is met succes afgesloten. Bijna twintig deelnemers behaalden het certificaat, melden initiatiefnemers Duurzaam Gebouwd, Nieman en TVVL.

In vijf modules leerden de deelnemers alles over aardgasvrije oplossingen en de realisatie van een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Van een introductie over #VanGasLos, tot kennisdelen over wijkgerichte aanpakken en het uitlichten van praktijkvoorbeelden: deelnemers werden geprikkeld om uit de comfortzone te stappen en kennis te delen met koplopers uit andere bloedgroepen.

Gevarieerd gezelschap

Onderling enthousiasmeren en inspireren gebeurde veelvuldig en er ontstonden boeiende discussies dankzij de diversiteit aan deelnemers. “Bij de start waren onder meer twee woningcorporaties, vijf gemeenten, vier installatiebedrijven en zeven adviseurs aanwezig”, vertelt Duurzaam Gebouwd-expert Harm Valk over het gevarieerde gezelschap. Uit de sessie bleek onder andere dat er niet één passende oplossing is om wijken en gebieden #VanGasLos te maken. “Het beleid is nog in ontwikkeling en er is een belangrijke rol weggelegd voor de Regionale Energiestrategie en het gemeentelijk Warmteplan.”

Uit de comfortzone

Daarom deelden deelnemers kennis, om te versnellen en een integrale benadering voor de energietransitie op te zetten. Daarvoor moest éénieder uit zijn of haar comfortzone komen en zich openstellen voor andere visies. Juist het onderling sparren en uitwisselen van informatie vormden belangrijke onderdelen voor het succes van de leergang. Uit een rondvraag bleek dat deelnemers de grote variatie in de groep interessant vonden en van elkaars expertise profiteerden.

Succes opvolgen

“En we gaan door”, geeft Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd aan. “Dit succes willen we natuurlijk opvolgen. Op 29 mei start de volgende leergang, waar je je nog voor kunt inschrijven. Ik kijk al uit naar de volgende leergangen, waar we ongetwijfeld tientallen professionals aan elkaar verbinden om kennis te vermenigvuldigen om slimme stappen te zetten naar #VanGasLos.”

2 reacties op “Succes voor opleiding aardgasloos bouwen

 1. jos schreef:

  Wat ik de laatste tijd zie op foto,s bij de meldingen op deze site van opleidingen kennisbanken etc .Het zijn allemaal eind dertigers ,veertigers die naar dit soort opleidingen en seminars gestuurd worden .Waar zijn de twintigers ?? Je merkt echt dat Techniek Nederland aan het vergrijzen is . Investeer als bedrijven nu ook eens meer in jonge werknemers als ze nog voor de techniek kiezen .

 2. Laurence schreef:

  Goedemiddag.

  Ik ben een man van 19 Jaar oud.
  En wil mij zelf veder ontwikkelen, daarvoor wil ik graag kennis opdoen in de installatie branche. ik doe op dit moment werken leren. Allround-vakkracht, Nivea 3.
  Ik was benieuwd hoe het precies zit met deze Cursus, wat voor kennis ik op ga doen.
  Ik hoor graag van U
  Met Vriendelijke Groeten
  Laurence Koole
  Bereikbaar Op 0681034132

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.