fbpx
Nieuws

Tapwatertool via groothandel

Technische groothandel Rensa komt met een tool waarmee installateurs berekeningen kunnen maken voor tapwaterinstallaties. Hiermee kunnen installatie-ontwerpers en uitvoerende bedrijven snel en effectief uitrekenen welke systemen en componenten van toepassing kunnen zijn in een project.

De tool is een eerste in een reeks van tools die Rensa ontwikkelt voor installateurs. Op termijn verschijnen ook tools voor alle andere systemen, waaronder vloerverwarming, ventilatie, warmtepompen en PV-panelen, zegt Patrick Jansen, hoofd Innovatie & Kennismanagement van de groothandel. “De tool bespaart de ontwerper en installateur veel tijd,”zegt Jansen.

ISSO-toets

De tool voor warmtapwater is ontwikkeld op basis van de kennis van technisch geschoolde Rensa-medewerkers en onder meer ISSO-publicatie 55 ‘Tapwaterinstallaties in woon- en utiliteitsgebouwen’. De publicaties van ISSO, samengesteld in samenwerking met diverse partijen uit de installatiesector, zijn standaarden in onder meer richtlijnen en berekeningen. Werkt een product, software, project of opleidingstraject volgens deze publicaties, dan kan ISSO een audit uitvoeren. ISSO heeft de tool van Rensa getoetst op de correcte uitkomsten van de automatische berekeningen. De toetsing van de tool keert jaarlijks terug, zodat de actualiteit en de kwaliteit goed gewaarborgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.