fbpx
Nieuws

Tzerra vult zichzelf automatisch bij

De nieuwe Tzerra Ace van cv-ketelfabrikant Remeha kan worden uitgerust met een automatische (bij)vulinrichting. Met deze techniek kan de cv-installatie automatisch bijgevuld worden, zonder dat bewoner of installateur hiervoor in actie hoeven te komen. Ook krijgt het populaire consumententoestel een nieuwe branderautomaat en een bedieningsdisplay. Remeha toont haar nieuwste Ace’s op de VSK in Utrecht.

Liet Remeha op de vorige VSK al een preview zien van de Calenta Ace, dit jaar komt dit toestel plús de Tzerra Ace ook op de markt. De nieuwe branderautomaat maakt de besturingselektronica ‘smart’, waardoor het toestel kan communiceren met de slimme thermostaten, gateways, interfaces en apps. Hierdoor kunnen toesteldata worden gedeeld, kan verbruik worden gemonitord, en kan de installateur proactief en zelfs voorspellend onderhoud plegen. Installateurs kunnen via  Smart Service-app via smart phone of tablet ter plekke met het toestel communiceren en alle informatie uitlezen of instellen.

Automatisch bijvullen

De automatische bijvulinrichting is een optie op het toestel, die vanuit de automaat van de ketel wordt gestuurd, en enkel functioneert als de eigenaar hier toestemming voor geeft. Zodra de waterdruk in de installatie onder de ingestelde minimale waarde komt, wordt er bijgevuld tot de ingestelde vuldruk. Direct wanneer hij op volautomatisch is ingesteld, na een bevestiging wanneer hij op semi automatisch staat. Wanneer er te vaak of teveel bijgevuld wordt, zal de ketel een melding geven en de eindgebruiker via de ketel, de thermostaat of de thermostaat app informeren. Hierdoor wordt alsnog de installateur ingeschakeld. De (bij)vulinrichting is voorzien van een dubbele keerklepconstructie en een tussenliggende ontlastklep. Volgens Remeha voorkomt de techniek een veel voorkomend probleem bij cv-installaties, en maakt het veel lastig te factureren ritjes naar particulieren overbodig.

De Tzerra Ace, de opvolger van de Tzerra Plus, krijgt in tegenstelling tot de voorganger ook een LCD-display, waarmee status en historie nu ook op het toestel kan worden uitgelezen, en parameters kunnen worden aangepast. Zowel de Tzerra als de Calenta Ace komen vóór het komende stookseizoen beschikbaar, in uitvoeringen met concentrische en parallelle rookgasafvoer.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

Nieuwsbriefabonnees ontvangen elke VSK dag de laatste updates en dagjournaals.

 

1 reactie op “Tzerra vult zichzelf automatisch bij

  1. Marcel schreef:

    Ik hoop maar dat het systeem zo slim is dat het defecten zoals slecht drukvat ziet. en niet zoals met de onderhoud intervallen een domme timer is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.