fbpx
Nieuws

Vakvrouw Yvian Jenniskens overleden

De (installatie)wereld verliest een markante vrouw. Yvian Jenniskens is op woensdag 15 februari op 50-jarige overleden. Afgelopen week was haar afscheid.

Yvian Jenniskens is voor veel installatietechneuten een bekende verschijning: ze was lange tijd blogger op Installatie.nl en heeft in haar werkzame leven veel installatiebedrijven bezocht. Ze schreef als zelfstandige troubleshooter in de installatietechniek, en later als werknemer van Honeywell en Resideo op onze site over bijzondere situaties die zij tegen kwam in de praktijk.

Hoofdredacteur Eddy Buiting: “De wereld verliest een kleurrijke, inspirerende en krachtige vrouw. Een oplossingsgerichte vrolijke vakidioot met een bak technische kennis.  Een oprecht geïnteresseerde ambassadeur voor het vak.”  In haar blogs combineerde ze technische vraagstukken met ervaringsverhalen uit de praktijk. Daarbij vormde ook haar rol als vrouw in een technische mannenwereld een terugkerend onderwerp. Haar roodgeverfde nagels en hakken waren haar ‘running gag’.” Op haar eigen verzoek blijven alle blogs online staan.

Krachtig

Yvian Jenniskens, woonachtig in Veldhoven, was sinds 2020 ongeneeslijk ziek. Ook in dit proces bleef ze positief, krachtig en oplossingsgericht. Jenniskens greep elke (experimentele) gelegenheid aan om langer te blijven leven, maar ook om de medische wetenschap te helpen om nieuwe behandelmethodes te ontwikkelen. Ook greep ze haar creativiteit aan om haar omgeving kennis te geven over haar situatie. Zo maakte ze een video voor Longkanker Nederland, wandelde een kwart marathon om onderzoeksgeld in te zamelen, en was zichtbaar in de media. Ondanks de beperkingen die haar ziekbed haar gaf, was de Brabantse in mei nog op de vakbeurs VSK. Drie maanden geleden werd haar dienstverband met Resideo ontbonden. Yvian mocht slechts 50 jaar worden. Ze laat twee dochters na.

2 reacties op “Vakvrouw Yvian Jenniskens overleden

  1. Simone Tresoor schreef:

    Wat ontzettend verdrietig. Heel veel sterkte voor iedereen die haar in het hart heeft.

  2. Aram van Jaarsveld schreef:

    Zeer verdrietig en een groot verlies. Een maatje uit de branche verloren op een oneerlijke wijze.
    Sterkte voor familie, vakgenoten en haar dochters in het speciaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.