fbpx
Nieuws

Ventilatie-webinar: praktijkkeuzes en inregelen

Het webinar Ventileren: stil, zuinig en zorgeloos behandelt de laatste stand van zaken op het gebied van ventilatietechniek. Op dinsdag 12 april, van 12.30-13.30 behandelen specialisten van technische groothandel Rensa en Zehnder praktische zaken die een rol spelen bij de keuze voor het systeem en uitdagingen in de vertaling van theorie naar praktijk. Het tweede deel van het webinar zal vooral gaan over het inregelen van ventilatiesystemen, een onderschat onderdeel van het installeren en onderhouden van het gekozen ventilatiesysteem.

Gratis aanmelden kan via deze link.

Belang ventilatie groeit

Omdat gebouwen in nieuwbouw en renovatie steeds beter geïsoleerd worden, is het belang van goede ventilatie, al dan niet met warmteterugwinning, steeds groter geworden. Het gros van de bestaande woningen wordt nog natuurlijk, of met mechanische afvoer (systeem C) geventileerd. Een absolute trend is warmteterugwinning, centraal of decentraal. Patrick Jansen behandelt namens groothandel Rensa de verschillende systemen met hun kansen en beperkingen, de uitdagingen in de vertaling van ontwerp naar uitvoering. Jos Bouman gaat namens Zehnder in op het inregelen. Hoe wordt de vooraf gedefinieerde ventilatieprestatie of energieprestatie daadwerkelijk gehaald, met inachtneming van bijvoorbeeld de geluidseisen. Aan de hand van een stappenplan inregelen wordt de kijker aan de hand genomen.

Live en interactief

Het webinar is live te volgen. Kijkers kunnen direct vragen stellen aan de moderatoren in de studio en hun ervaringen delen. Na afloop zijn praktische hand-outs beschikbaar waarmee de ventilatie-prestatie van ontwerper, adviseur en uitvoerder direct verbeterd kan worden. Gratis aanmelden voor dit webinar kan via deze link. Het webinar is ook achteraf terug te kijken.

2 reacties op “Ventilatie-webinar: praktijkkeuzes en inregelen

  1. […] weten over ventilatie? Bekijk hier het webinar Ventilatie terug. Ook meer ventilatie op onze […]

  2. […] een kip-ei probleem: de gebouweigenaar gaat er vanuit dat de installateur de verwarming, koeling en ventilatie regelt, en de installateur doet alleen wat er in zijn opdracht staat: de ketel schoonmaken en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.