fbpx
Nieuws

Verduurzamen: eerst warmtepomp-proof

Verduurzamingskansen zijn er volop in bestaande woning bouw. Maar niet elke woning is direct geschikt om de cv-ketel te verruilen voor warmtepomptechniek.

Om te voorkomen dat verduurzaming tot comfortproblemen of een torenhoge energierekening leidt, moet een woning met een goed plan worden voorbereid tot deze stap. In het gratis webinar ‘Zet ‘m op 50˚C van Alklima gaan ervaringsdeskundigen op het gebied van verduurzaming in op deze route.

Sprekers:

-Remco Onder de Linden, coördinator Kennis en Opleidingen van Alklima. Alklima is marktleidend op het gebied van duurzame installatietechniek en exclusief importeur van de installaties van Mitsubishi Electric.

-Ruud Meijns, eigenaar van M&O Techniek in Wormer. Een installatiebedrijf dat de omslag gemaakt heeft van traditioneel loodgietersbedrijf, naar het adviseren, installeren en ontwikkelen van duurzame energiesystemen, zoals warmtepompinstallaties.

Zij laten vakgenoten zien wat deze stappen zijn en delen hun ervaringen. Om te beginnen moeten de omstandigheden voor lage temperatuurverwarming worden geschapen: de aanvoertemperatuur moet naar 50˚C. Eerst de omstandigheden goed, dán pas aan de warmtepomp.

Het webinar is bedoeld voor professionele partijen uit de bouwkolom die duurzaamheidsvraagstukken in bestaande bouw krijgen voorgeschoteld, en zoekend zijn naar de juiste strategie. Installateurs, adviseurs, bouwbedrijven, ontwikkelaars en woningcorporaties. Kijkers van het live-webinar kunnen vragen stellen aan de sprekers. Deze worden dan direct beantwoord.

Aanmelden kan via deze link.

11 reacties op “Verduurzamen: eerst warmtepomp-proof

 1. Guus van Wechem schreef:

  Ik wil de 1000kWh die ik per jaar teveel produceer in een hybride warmtepomp stoppen voor de randen van het stookseizoen daarmee kan ik 500m3/jaar aan aardgas besparen. Ik kan geen installateur vinden die deze lucht warmtepomp wil /kan instaleren omdat ik geen mot met mijn buren wil moet die wel geluidsarm zijn. Geld ligt klaar!!!!!!!

 2. Guus van Wechem schreef:

  Ik wil de 1000kWh die ik per jaar teveel produceer in een hybride warmtepomp stoppen voor de randen van het stookseizoen daarmee kan ik 500m3/jaar aan aardgas besparen. Ik kan geen installateur vinden die deze lucht warmtepomp wil /kan instaleren omdat ik geen mot met mijn buren wil moet die wel geluidsarm zijn. Geld ligt klaar!!!!!!!

 3. Ben van den Elzen schreef:

  “Zet ‘m op 50” mag wat genuanceerder: als je een modulerende ketel hebt en als je dan pas bij -5 graden een aanvoer nodig hebt van 50 dan is je huis geschikt voor all-electric met een prima seizoensrendement. Simpel te checken: bij 0 graden buiten moet de aanvoer dan maximaal 45 graden zijn (meten zonder nachtverlaging anders krijg je een vertekend beeld).

  • Erwin schreef:

   Ik bereken zelf altijd een woning voor bij -10°c en dan haal je geen 50°c voor je radiatoren meer.
   Dan moet je die wel vervangen voor fancoilunits.

   • Ben van den Elzen schreef:

    -10 komt soms enkele dagen per jaar voor, bijvoorbeeld 6 uur in een nacht. Als er dan gedurende 6 uur een electrisch element moet bijspringen van 2 kW dan kost dat ca. 2,50

 4. Sjaak schreef:

  heb je al gezien wanner je die 10.000kWh produceert, waarschijnlijk niet in de winter waar komt die energie dan wel vandaan? juist kolencentrales

 5. Rob schreef:

  Wij lossen dat op een volledig geluidsarme, trillingsvrije, efficiēnte én onderhoudsvrije manier op. En minder verbruik dan de warmtepomp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.