fbpx
Nieuws

Warmtepomp en airco-koepel samen

De Vereniging van leveranciers van airconditioningapparatuur VERAC en de stichting Dutch Heat Pump Association (DHPA) gaan samen.

Beide organisaties hebben in een gezamenlijke ledenbijeenkomst een nieuwe vereniging opgericht onder de in de markt bekende naam Dutch Heat Pump Association. In de nieuwe vereniging DHPA werken vrijwel alle aanbieders van warmtepompen, airconditioningsystemen en koelmachines samen. De stichting DHPA en de VERAC gaan op in de nieuwe vereniging.

Peter Wagener, voorheen de eerste man van de stichting DHPA, neemt bij de nieuwe vereniging DHPA de rol van voorzitter op zich. “Als één sterke organisatie zijn we beter in staat om een duidelijke bijdrage te leveren aan de verdergaande verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland”, aldus Wagener. De nieuwe vereniging DHPA behartigt de belangen van vrijwel alle aanbieders van warmtepompen, airconditioningsystemen en koelmachines, voor zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw en de industrie. De vereniging bestaat uit twee vakgroepen (Woningbouw en Utiliteit) en uit diverse werkgroepen en commissies.

 

Verduurzaming is in de nieuwbouw van woningen en utiliteitsgebouwen al ver doorgevoerd, zegt Wagener. “Veel nieuwe gebouwen en ook woningen hebben tegenwoordig al geen gasaansluiting meer. Maar juist bij de bestaande bouw vindt de komende jaren een vérgaande verduurzaming plaats. Warmtepomptechnologie vormt daarbij een onmisbare schakel. Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie uit de lucht, water of bodem. De technologie biedt duurzame oplossingen voor verwarming, koeling en warmwater, en ze is toepasbaar voor wonen, werken en recreëren. Het is in het belang van investeerders, gebouwbeheerders, woningeigenaren, huurders en woningcorporaties dat we als aanbieders van warmtepomptechnologie sterk naar buiten treden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.