fbpx
Nieuws

Warmtepomp herbergt slimme regeltechniek

Een warmtepompinstallatie heeft vele parameters waar je op kunt regelen. De weersverwachting, de energieprijzen of opslagmogelijkheden van duurzame energie kunnen allemaal bijdragen aan een gunstig rendement van de complete installatie.

Op 22 november gaan we in een lunchwebinar (12.30-13.30u) installateurs en technisch adviseurs meenemen in de wereld van de slimme warmtepomp. Je kunt je hiervoor aanmelden.

Sprekers bij dit webinar zijn Erik Numan van NIBE Energietechniek en Frank Dimmendaal van Rensa Techniek. Erik Numan: “Vaak zien we dat een warmtepomp in bedrijf gesteld wordt, en vervolgens met rust gelaten wordt. Dit terwijl de regeltechniek heeft veel mogelijkheden bevat om veel rendement en comfort uit de installatie te halen.”

Dynamische energieprijzen

In het webinar krijgt de kijker uitleg over hoe je nu en straks zou kunnen sturen op fluctuerende elektraprijzen, en welke rol opslag hierin kan krijgen. Bij sterk wisselende tarieven kan het interessant zijn om de activiteiten van de warmtepomp hierop aan te passen. Daarnaast zijn er nieuwe monitoringsmogelijkheden, die het mogelijk maken om toestellen op afstand te inspecteren en parameters te wijzigen. Dit alles geeft installateurs nieuwe mogelijkheden om onderhoud niet langer periodiek maar op basis van draaiuren te laten plaatsvinden.

Grote rol voor buffer

Frank Dimmendaal van Rensa Techniek gaat in op belangrijke rol die de buffer gaat spelen bij deze slimme toevoegingen aan warmtepomptechniek. Meer informatie over het webinar op 22 november vind je hier. Op deze pagina kun je je ook aanmelden. Aan het webinar zijn na registratie geen kosten verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.