fbpx
Nieuws

Wavin loopt voor schoon drinkwater

De Zwolse Halve Marathon en de Wavin 4 Engelse mijlen waren niet alleen een sportief succes, maar hebben ook een prachtig geldbedrag opgeleverd voor UNICEF: 50.000 euro. Dit werd zaterdag 10 juni bij elkaar gelopen door honderd medewerkers van kunststofleidingenproducent Wavin.

Het bedrijf heeft voor iedere deelnemer 500 euro gedoneerd aan het goede doel: schoon drinkwater voor kinderen in ontwikkelingslanden. Maurice Dijkshoorn, Projectleider Sportevenementen UNICEF Nederland, nam de cheque namens UNICEF in ontvangst uit handen van Maarten Roef, President Fluent Europe van Mexichem, een wereldmarktleider op het gebied van kunststofleidingsystemen, waar Wavin onderdeel van is.

Sponsor

Wavin is al sinds 2005 partner van UNICEF en bovendien meer dan dertien jaar sponsor van de 4 Engelse mijlen in de Overijsselse hoofdstad. “We werken samen met UNICEF om kinderen wereldwijd te voorzien van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Dat is helaas in veel landen niet zo vanzelfsprekend als hier in Nederland. We zijn trots op onze lopers en nog trotser dat we voor iedere 500 euro maar liefst 68 kinderen een jaar lang kunnen voorzien van schoon drinkwater. Daarmee verhogen we hun kwaliteit van leven. Dat is het allerbelangrijkste en mooiste resultaat van deze dag”, aldus Roef. “Het was niet zomaar rennen vandaag, het was rennen met je hart.”

Gejuich en activiteiten

Aan de Wavin 4 Engelse Mijlen deden in totaal zo’n 4.500 hardlopers mee, onder wie 75 Wavin-medewerkers. Voor de Zwolse Halve Marathon verschenen in totaal 4.000 deelnemers aan de start. Hier liepen 25 medewerkers van Wavin de 21,1 kilometer. Onder luid gejuich van supporters, familie en vrienden werden de lopers verwelkomd aan de finish. In de speciale Wavin-tent op het Grote Kerkplein in Zwolle konden de aanwezigen genieten van lekkere hapjes, drankjes, live muziek en talloze activiteiten voor volwassenen en kinderen.

Beste beentje voor

Ook UNICEF kijkt terug op een bijzondere dag. Maurice Dijkshoorn, Projectleider Sportevenementen UNICEF Nederland: “Fantastisch dat zoveel Wavin-mensen letterlijk hun beste beentje hebben voorgezet voor UNICEF. Dankzij hun inzet kunnen we meer kinderen helpen aan schoon drinkwater!”

1 reactie op “Wavin loopt voor schoon drinkwater

  1. Henk Fransen schreef:

    Wat een geweldig mooi resultaat.
    Trots op mijn oude werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.