Ga naar hoofdinhoud

Woning in één dag verduurzaamd

Een woning in Doetinchem is in één dag duurzaam gerenoveerd.

 

 

De woning dient als Inloophuis voor mensen met kanker en wordt verduurzaamd in het kader van de eerste Achterhoekse VerduurSaam-dag. Het project wordt uitgevoerd door deelnemers van de Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen. De uitvoering is in één dag gepland, om vooral een showcase te zijn voor verduurzaming in de regio.

 

Isolatie en nieuwe cv

Geïnteresseerden kunnen tijdens de opknapbeurt met eigen ogen zien hoe het huis energiezuiniger wordt gemaakt. De klus moet binnen tien uur geklaard zijn. Werkzaamheden die plaatsvinden zijn het isoleren van dak, muren en vloer, de installatie van een nieuwe, energiezuinige cv-ketel met een slimme meter en het plaatsen van energiezuinige verlichting, pv-panelen en een zonneboiler. Verder worden de ramen en deuren geschilderd en voorzien van HR++ glas. Het is de bedoeling dat de opknapbeurt zorgt voor 3.000,- euro minder energiekosten, een besparing van 65%.

 

Woningroute

Het huis staat aan de Plantenstraat 2 in Doetinchem en is zaterdag 26 oktober te bezoeken. Daarnaast zijn er die dag diverse energiezuinige woningen opengesteld in de Achterhoek.

Foto: VerduurSaam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte