fbpx
Nieuws

Zonnegascombi terug van weggeweest

Het verwarmingstoestel in een toren met buffervat dat door zonnewarmte wordt gevuld. De zonnegascombi, die eind jaren ’80 het levenslicht zag, is bezig aan een heuse revival in installatieland. De combinatie tussen ketel/warmtepomp en opslag van zonnewarmte verschijnt steeds vaker ten tonele, nu fabrikanten weer volop inzetten op modernere versies van deze toestellen. Alle grote fabrikanten van gasketels en boilers hebben hun oplossing, maar ook warmtepompcombinaties zijn vanwege de ISDE-subsidies aantrekkelijker dan ooit. De hybride techniek is haalbaar voor bestaande situaties en heeft door zijn opslagmogelijkheden de tijdgeest mee.

Welke systemen?

Het buffervat staat centraal bij deze techniek. Hoe werkt zo’n zonnegascombi, wat zijn de aandachtspunten, onderlinge verschillen, en bovenal: wat zijn de besparingen die ermee te bereiken zijn? Lees daarvoor dit artikel in ons dossier.

3 reacties op “Zonnegascombi terug van weggeweest

 1. André schreef:

  Deze boilers zijn in Duitsland met veel keuze verkrijgbaar voor een scherpe prijs.

 2. j.veenhuizen schreef:

  heb een zonneboiler gehad,rendement heel matig,afstanden leiding systemen vaak te lang,in de winter helemaal slecht,veel beter vind ik electrische panelen en dan onder het tappunt een electro boiler plaatsen voor warm water,of nog beter een warmtepomp.

  • Erwin schreef:

   Zonnecollectoren hebben een beter rendement dan zonnepanelen en als je wel voor goede kwaliteit gaat dan is de opbrengst ook goed.
   Overigens is de opbrengst van zonnepanelen in de winter ook minder dan in de zomer, dit komt omdat de zo’n dan minder schijnt en minder warmte straalt.
   Het mooiste is een goed systeem van collectoren, panelen en een warmtepomp of hout/pellet kachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.