Ga naar hoofdinhoud

, ,

Gasketelwet wacht eerste evaluatie: de messen worden geslepen

Dit najaar wacht de Gasketelwet, en het stelsel van CO-certificering haar eerste -afgesproken- evaluatie. Het eerste lustrum is niet voor iedereen reden tot juichen. Installateurs, brancheverenigingen en belanghebbenden staan klaar om hun verbeteringen te verdedigen. ‘De kleintjes worden uit de markt gedrukt’

Sinds 1 april vorig jaar is het verboden nog langer te werken aan gastoestellen als je als bedrijf niet gecertificeerd bent. De Gasketelwet die dit regelt kende een lange aanloop. Nu is het tijd voor een eerste evaluatie: doet de wet wat die moet doen? Het kabinet in Den Haag verzamelt op dit moment alle relevante informatie en komt dan na de vakantie (vermoedelijk oktober) met een evaluatieverslag. Installatie.nl doet alvast een beetje voorwerk. Waar staan we nu? En wat moet er zo snel mogelijk beter.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Installatie.

Premium abonnement

Voor slechts 6,95 per maand (excl. btw) sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

4 reacties op “Gasketelwet wacht eerste evaluatie: de messen worden geslepen

  • Avdende

    Ik vind dat de CO certificering een juiste oplossing is geweest. De branche moet ook serieuzer en professioneler worden met de komst van waterstof.
    Ik ben wel van mening dat de vrije verkoop van ketel aan banden moet worden gelegd. Kijk naar de f-gassen branche, geen verkoop als je je certificaat kan laten zien.
    Daarbij, een rookmelder is verplicht, rook zie je en ruik je maar CO zie je niet en ruik je niet en is niet verplicht. Dus als je een gas verbrandingstoestel hebt hangen dan moet een co melder verplicht zijn!!!
    Maar dat is mijn mening…

  • Arie75

    CO certificering voor elke monteur persoonlijk is prima, je word hierdoor toch scherper en let je beter op eventuele mankementen. De verplichte bedrijfscertificering is echter belachelijk, dat is echt bedacht door Techniek Nederland om de hardwerkende ZZPer er uit te schoppen. Ik ben vanwege deze regelgeving (met 25 jaar ervaring in service en onderhoud) gestopt met werkzaamheden aan CV ketels.

  • Peter

    Wat moet je als consument met de gasketelwet als je:
    -in een oud hoogbouw appartement woont
    -er geen gemeenschappelijke rookgas koof mogelijk is
    -er geen afvoer uit de gevel mogelijk is
    -de VVE geen beslissing neemt over een oplossing (het zelf ook niet meer weet)
    -en je geen vve toestemming of duizenden euro te besteden hebt voor een meterslange oplossing naar het dak per appartement
    Ben je dan strafbaar?
    Is hier eigenlijk ooit over nagedacht bij deze wet?

    Wie het weet mag het zeggen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat je geen belangrijke vakinformatie mist!

Til je vakmanschap naar een hoger niveau met vakblad Installatie. Van de laatste technische ontwikkelingen, mooie projecten en interviews tot praktische tips voor ondernemen.
Download nu gratis een digitaal inkijkexemplaar.

Laatste nieuws

Premium

Warmtepomp Vincent keert voorzichtig terug

Praktijkbegeleiders in het zonnetje

Premium

Zoek de buitenunit

Premium

Wie onderhoudt al die warmtepompen?

Illegale indringer vernielt installatie

Podcast: meer rendement uit hybride warmtepomp