fbpx
Bericht
Lean and Green Award voor Technische Unie

Technische Unie behoort tot de eerste 250 bedrijven in Nederland die de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten binnen vijf jaar met 20% reduceren.

 

Op 19 april jl. ontving de groothandel in technische installatiematerialen hiervoor de Lean and Green Award van het programma Duurzame Logistiek.

Lean and Green is een stimuleringsprogramma dat bedrijven aanmoedigt om een hoger duurzaamheidsniveau te bereiken. De toekenning van de Lean and Green Award gebeurt op basis van een plan van aanpak, waarin concrete doelstellingen voor CO2-reductie zijn vastgelegd. Na het behalen van de Lean and Green Award worden de resultaten periodiek door het programma gemonitord.

 

Vrachtwagens

Technische Unie wil de CO2-reductie van haar logistieke activiteiten onder meer bereiken door de inzet van LZV’s (Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinaties) bij de nachtelijke lijntransporten tussen haar distributiecentra en overslagpunten. Bij het fijntransport naar de klanten – dagelijks heeft Technische Unie 250 vrachtwagens op de weg – wordt de besparing met name gezocht in zuinig rijgedrag (het Nieuwe Rijden) en in energiezuinige voertuigen. In de regio Amsterdam verzorgt Technische Unie bijvoorbeeld al sinds begin 2011 de dagelijkse distributie met een volledig elektrische auto  Binnenkort neemt Technische Unie een tweede vrachtwagen met een dual-fuelsysteem (mengsel biogas/diesel) in gebruik en doet zij mee aan een pilot met een hybride vrachtwagen.

 

CO2-ladder

De 20% reductie van CO2-uitstoot van de logistieke activiteiten vormt een belangrijke ondersteuning van de bedrijfsbrede doelstelling van Technische Unie om haar CO2-uitstoot in 2015 met 10% te reduceren. Deze doelstelling is verbonden aan de certificering voor niveau 3 van de CO2-prestatieladder, die zij in het voorjaar van 2011 heeft behaald. De CO2-prestatieladder meet objectief de prestaties van bedrijven op het gebied van CO2-reductie en wordt steeds vaker gebruikt als hulpmiddel bij het maatschappelijk verantwoord inkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.