fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 4 – 2018

In deze editie

In deze editie staat ventilatie centraal. Zo zoekt Mitros naar een honderd procent gezonde woning, is er een ventilatiestrijd gaande binnen de BENG-eisen, komt er een invasie van nieuwe ventilatiesystemen met warmterugwinning op de markt én is er een nieuwe, motorloze afzuigkap ontwikkeld voor de keuken die naast balansventilatie functioneert. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Woongroep maakt groenwatersysteem
Bewoners van een voormalig klooster in Nijmegen hebben het hemelwatersysteem van de riolering afgekoppeld en aangesloten op een watertank en een infiltratiesysteem. Nu draaien wasmachines op het groene water en kan de tuin ermee besproeid worden. “Omdat we de installatie grotendeels zelf hebben uitgevoerd en continu alles blijven meten, hebben we een schat aan informatie.”

Vier NOM-woningen, vier concepten
Kemkens Installatieburo BV en aannemer Caspar de Haan hebben in Oss een voormalig buurtcentrum verbouwd tot vier compacte energiezuinige woningen. In alle vier de identieke woningen is een ander verwarmings- en ventilatieconcept geïnstalleerd. De komende achttien jaar worden de woningen uitgebreid gemonitord.

Wegwijs in BIM-software
BIM is hot, maar gaat niet met Autocad. Dus moeten tekenaars/engineers omgeschoold worden naar Revit MEP, de basis voor bimmen in de installatiebranche. Maar Revit is geen Autocad. Dus dat wordt een cursus volgen. Of is dat een te gemakkelijke gedachte?

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren