fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 5 – 2017

In deze editie

Het thema van deze editie is sanitair, met onder andere een verhaal over douchemengkranen en impressies van de voorjaarsbeurzen en groothandelsshows. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

De grootste overdekte mangrove ter wereld opent komende maand in Arnhem. Techneuten van Burgers’ Zoo werkten meer dan een jaar aan de techniek achter het zoutwater-vloedbos, waarbij miljoenen liters water verpompt en gezuiverd moeten worden. De luchtverwarming van de nieuwe koepel wordt gevoed door de park-WKO. Een kijkje in de keuken van een bijzonder bouwteam op een bijzondere plek.

Energieopslag
Of het nu gaat om boilers, ijskelders, power-to-gas, opslag in waterstof of PCM’s; op dit moment buigen knappe koppen in de installatiewereld zich over het vraagstuk van energie-opslag. Welke technieken zijn marktrijp, welke technieken nog in een proeftuin-fase? In het kader van de veelbesproken energietransitie; een overzicht.

Prefab schachtkooien
Verticale schachtkooien maken het installatiewerk in het project Groninger Forum een stuk eenvoudiger en veiliger. BAM Bouw en Techniek bedacht een nieuwe stap prefabricage. Met een BIMmodel zijn schachten van veertien meter lang, acht meter breed breed en een gewicht van zes tot zeven ton, tot op de millimeter nauwkeurig uitgetekend.

Complexe complexen
Installateur Johan Nederveen zet graag zijn tanden in moeilijke panden, met ingewikkelde klimaatvraagstukken. Dit leidde in 2015 tot de oprichting van TTB Plus op: Technisch Totaal Beheer Plus. De totaalinstallateur over de keuzes die hij maakte richting technisch meerjarenonderhoud met behulp van slimme technische software, sensoren en beheer op afstand. Een verhaal over zijn weg naar de moderne installatiehuismeester die ICT met installatietechniek verbindt.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren