fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 4 – 2017

In deze editie

Centraal in deze editie staat het thema ventilatie, onder meer met een verhaal over de nieuwe NEN-normen. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

De eerste toepassing van klimaatvloeren met PCMcassettes in een renovatie in Amsterdam moet nieuwe praktijkinzichten geven over de techniek van faseovergangsmaterialen. Met de duurzame opslag kan het rendement van de warmtepomp wordt opgekrikt: een alternatieve stap richting energieneutraal.

Kleintje collectief
Geen collectief systeem, maar ook geen individuele cv-ketels. Het is iets er tussenin: een mixvorm van individueel en collectief, met een belangrijke rol weggelegd voor het ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Het monumentale wooncomplex Het Schip in Amsterdam kan door ‘kleintje collectief’ straks naadloos overschakelen naar een warmtepomp.

Snelle badkamers
Renovatie van een badkamer betekent stof, herrie, rommel, geen privacy en je kunt niet douchen. Dat geeft overlast voor bewoners en een grote last voor woningcorporaties, omdat die heel veel badkamers in korte tijd aanpakken. Vier voorbeelden van snelle renovaties, naar aanleiding van een prijsvraag van woningcorporatie Mitros.

Beheerst groeien
“We zijn met mooie projecten en ontwikkelingen bezig.” Dit zegt Richard Koelman van installatiebedrijf INCO. Het klinkt bijna te onbezorgd om waar te zijn, maar na jaren van kommer en kwel heeft INCO het lek boven. Koelman: “Als het fundament stabiel is, kan om half vijf de computer uit.”

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding