fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 5 – 2019

In deze editie

In nummer vijf van vakblad Installatie en Sanitair staat sanitair centraal. Met onder andere een verhaal over douche-WTW’s, die volop in ontwikkeling zijn. TNO en Hamwells willen het tapwatergebruik voor douchen fors verminderen met een douchekraan met ingebouwde warmteterugwinning. Een boiler van vijftig en tien liter volstaat voor een comfortabele douche. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Warmtebuffer met zonnecollectoren

Zonnecollectoren en een warmtebuffer maken een opwekker als een warmtepomp of HR-ketel overbodig. Het net opgeleverde Kindpark in Boekel heeft een primeur met de techniek. DKC Totaaltechniek uit Wijchen tekende voor ontwerp en uitvoering van deze bijzondere installatie.

Hoe haal je het papiertje?

Over anderhalf jaar moet elke CV-monteur en installatiebedrijf dat werk uitvoert aan gasketels zijn vakmanschap zwart op wit aan kunnen tonen. Elke onderneming krijgt een zelftoets en theorie- en praktijkexamen. Met extra kosten en administratieve verzwaring. Nu de kogel door de kerk is, rijst de vraag: hoe ziet dit traject er uit?

Je eigen app bouwen

Tablets met afvinklijstjes op de bouwplaats, overzichtelijke dashboards met de volledige onderhoudshistorie van alle installaties: automatisering van bedrijfsprocessen en projectdocumentatie biedt inzicht en transparantie voor opdrachtnemer en opdrachtgever. Maar wat als de software die je wilt niet op de markt te vinden is? Dan maak je het zelf. “We willen niet wachten tot een ander er eens mee komt.”

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding