fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 8 – 2017

In deze editie

Verwarmingsnummer. Met een FAQ over concentrisch, de nieuwe rekenmethodiek voor warmteverliesberekening, WKO uit oppervlaktewater en een wisselketel als aanjager voor verduurzaming. Wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Luxe in watertoren
Overnachten in een voormalige wateropslag op 41 meter hoog. Het kan in Nes. Maar om de hotelkamers te realiseren en de techniek die dit mogelijk maakt, moest een team van installateurs zich in ingewikkelde bochten wringen. Een reportage over een logistieke uitdaging in een bijzonder project.

Robot
Branchevertegenwoordigers grijpen elke kans aan om robotica een grote toekomst toe te dichten. Toch zeggen hun voorspellingen niets zonder onderbouwing met praktijkervaringen van ondernemers. Maar die zijn schaars. Enkele pioniers snuffelen aan robotica en bereiken zelfs al resultaat: “Het levert ons kwaliteit, kwantiteit, efficiency en rendement op.”

Lekkage
Verzekeraars eisen maatregelen tegen lekkende leidingsystemen, met name in de nieuwbouw. Dagelijks zorgen vooral slechte persverbindingen voor ruim een half miljoen aan waterschade, en installateurs krijgen de zwarte piet toegeschoven. Wat zegt de regelgeving en hoe zijn schades in ontwerp en uitvoering te voorkomen?

Delen
Installateurs willen meer adviseur en kennispartner zijn. Het liefst zo vroeg mogelijk in de keten. Hoe doe je dat? Hoe borg je deze strategie intern en extern? Dick Veldhuizen heeft bij zijn Vos Techniek de koe bij de horens gevat. Hij formuleert een aantal wijze lessen voor installateurs die worstelen met dit vraagstuk.

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding