fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 9 – 2019

In deze editie

In dit negende nummer van het jaar leest u onder andere het verhaal over een gebouw op nog geen honderd vierkante meter, waarbij alle muren krom lopen in het horizontale vlak en ook nog eens taps toelopen naar boven. En dan zijn die muren ook nog eens uit de 3D-printer gerold. Ga daar maar eens de installaties verzorgen. Van Dalen Installatietechniek deed het bij De Vergaderfabriek in Teuge. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Warmtepompen denderen door

De najaarsbeurzen lieten echt zien dat de warmtepomptrend hard gaat. Maar er zijn ook kanttekeningen. De klassieke opstelling van lucht/water met buitenunit kent ook tegengas. Het is dan ook niet gek dat er steeds vaker varianten ontstaan die afstand nemen van de klassieke buitenunit, of hem inpassen omdat hij mogelijk minder overlast met zich meebrengt. Een impressie vanaf de vakbeurs Energie, waar een kanaalloos systeem voor balansventilatie met warmteterugwinning werd gelanceerd.

Badkamerland verandert

Met een lijvig rapport vol trends en ontwikkelingen wordt het toekomstbeeld geschetst voor installateurs en detaillisten die hun brood verdienen met badkamers. Het landschap verandert. Minder showrooms, meer digitalisering en prefab, en hogere eisen van consumenten en professionele opdrachtgevers. De klassieke keten van fabrikant, groothandel, detaillist en installateur komt onder druk.

Geld wordt verdiend op de werkvloer

Paans Installatiebedrijven uit Leerdam ontpopt zich steeds meer als totaalontzorger voor mkb-bedrijven en woningcorporaties, waarbij niet alleen de installaties worden verduurzaamd, maar ook isolatie en de glaspui wordt aangepakt. Commercieel directeur Leonard Paans zet er de commercieel-strategische lijnen uit.

Digitaal Magazine artikel

Digitaal magazine

Het item dat u probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit u al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding