fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 8 – 2019

In deze editie

Deze achtste editie bevat onder meer een reportage over een honderd jaar oude vrijstaande corporatiewoning in Apeldoorn die is gerenoveerd en klaar is voor de toekomst. Voor bouwer Van Wijnen een testcase om te komen tot een pakket aan maatregelen dat bij mutatie in vijf dagen kan worden uitgevoerd. Met een hoofdrol voor Fresh-r ventilatie, nieuw ontwikkelde pvt-panelen en warmtepomptechniek. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Eerste waterstofwoning

De eerste nieuwbouwwoning die op zelfgeproduceerd waterstof draait is een feit. In Stad aan ’t Haringvliet staat een woning die uit zonnestroom waterstof produceert, dit in de tuin opslaat en via een brandstofcel met geïntegreerde waterstofketel weer aan kan wenden in de winter. Een technische proeftuin die onder grote belangstelling werd geopend. Hoe werkt het technisch? Met een gelaagd warmwatervat.

Watertechniek beleven

Een nieuw belevingscentrum voor watertechniek. Dus niet alleen maar de weelde van luxe douches, maar ook oog voor de techniek achter de muur. De Water Studio van Hansgrohe in Amsterdam is een nieuwe hotspot de sanitairbranche, die afgelopen maand geopend werd. Technische trainingen vormen een belangrijk onderdeel.

Het roer om

Hij verkocht al zijn cv-ketelonderhoud aan een collega en stortte zich vol op duurzaam. Piet Duinkerke van DTI in Scherpenzeel is een échte warmtepomp-pro. Investeren in kennis is een belangrijke voorwaarde, zo vertelt hij. In Zoetermeer bouwde hij kantoren om tot woningen, met een rol voor de ventilatielucht/waterwarmtepomp.

Digitaal Magazine artikel

Digitaal magazine

Het item dat u probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit u al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding