fbpx
Edities

Installatie – nummer 07 – 2022

In deze editie

Vrijdag 11 november valt vakblad Installatie nummer 07 2022 op de mat, met daarin de stand van zaken rond de productie van hybride warmtepompen. Drie grote productielocaties moeten volgend jaar al zeker 100.000 warmtepompen ‘made in Holland’ voortbrengen, maar hoe gaan ze dat doen, als er nu al zo’n grote achterstand is op de vraag?

Verder in dit nummer:

Project: Metamorfose naar gasloos

Hoe verduurzaam je de schil en de installaties van een jaren ’50 woning? In dit fotoverhaal nemen we je mee in de renovatie die Peters Installatietechniek uitvoerde in het Gelderse Loo.

Zon en zoutbatterij

Optimaal gebruik van de zon, een doordacht ventilatieplan, aangevuld met een bodemwarmtepomp en een zoutbatterij voor tapwater. Twee nieuwbouwflats in Den Bosch zitten bomvol inventieve techniek. Journalist Paul Diersen ging er voor Installatie op af.

Hoe werkt warmteverlies?

Een goede transmissieberekening is de basis van elke duurzame renovatie of nieuwbouw. Juist bij warmtepomptechniek luistert dit nauw. Hoe kom je beslagen ten ijs?

Functioneel inzetbaar

Waarom zou je moeten kunnen worteltrekken om een storing op te lossen? Of de stelling van Pythagoras beheersen om een fitting te solderen? Goed opleiden kan vaak zonder theoretische ballast, vindt opleider ROVC. Functionele inzetbaarheid als toverwoord in de strijd om personeelskrapte.

 

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren