fbpx
Edities

Installatie – nummer 06 – 2022

In deze editie

Vrijdag 14 oktober valt vakblad Installatie nummer 06 op de mat, met daarin het verhaal over de warmtepompdummy’s van Verspeek. In een tijd waarin hybride warmtepompen nauwelijks leverbaar zijn, komt installatiebedrijf Verspeek met een creatieve oplossing.  Het bedrijf uit Valkenswaard bedacht een dummy zodat de monteur alvast alle voorbereidingen voor een hybride kan treffen. De warmtepomp zelf – eenmaal geleverd – is in een paar uurtjes tijd afgemonteerd.

Maar wat kun je nog meer van ons verwachten?

Grootverbruiker gasloos

Een bijzondere cascade-opstelling van zeven warmtepompen verwarmt het proceswater van een tankopslagbedrijf Tank Services Valley (TSV) in Ede. Een primeur voor deze sector, en een kans om grootverbruikers te verduurzamen.

Buitenunit binnen dakvlak

In Midwoud is het eerste exemplaar geplaatst van een nieuwe en fraaie indak-oplossing voor lucht/waterwarmtepompen, de zogenoemde Mat-Lee Boxx. De buitenunit staat in een goed geïsoleerde box onder het dakbeschot. In Installatie 06 een interview met het brein Matthijs Leegwater en fabrikant HDA.

Installatiebedrijf platgelegd

Hoppenbrouwers Techniek werd vorig jaar aangevallen door hackers. Twee dagen platliggen resulteerde in vier ton schade op. Er lijkt een taboe op te rusten op dit onderwerp, maar Hoppenbrouwers geeft openheid van zaken. Om andere bedrijven te waarschuwen, en te helpen om dit soort criminaliteit te voorkomen.

 

Bekijk de gratis preview
De volledige editie lezen?
Al geabonneerd? Log hier in