fbpx
Edities

Installatie – nummer 05 – 2022

In deze editie

Vrijdag 16 september valt de nieuwe editie van vakblad Installatie op de mat. Het eerste nummer na de zomer. Met een verhaal over een duurzame opplus van 567 huurwoningen in Diemen. Installateur Bonarius volbracht daar haar eerste grote hybride operatie.

Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Ondergrondse opslag

De Sportcampus in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is energieneutraal geworden. Een enorme energiebuffer slaat zonne-energie op voor verwarming en koeling gedurende het hele seizoen. DIA Groep tekende voor dit installatie-ontwerp.

Stoken op bananen

Nieuwe HR-ketels kunnen beter omgaan met groene gassoorten. Op sportcentrum Papendal en een vakantiepark in Oldebroek draaien installaties deels biogas uit groente-, fruit- en etensresten. Gewoon via het bestaande gasnetwerk.

Ketelhuis van fabrieksband

Bij de ModuleMakers in Amersfoort rollen complete technische ruimtes van de fabrieksband. Journalist Tijdo van der Zee sprak met directeur Arvid Duijzer. Volgens hem staat de technieksector voor een radicale verandering, waarbij industrialisatie en modulair bouwen tot standaard zijn verheven.

Hele woning op een verlengsnoertje

Het elektriciteitsnet heeft het door de energietransitie zwaar te verduren. Een nieuwe villa in Nunspeet bewijst echter dat het net ontlast kan worden. De woning is afgezekerd op een lantaarnpaalaansluitinkje van 1x10A …

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren