fbpx
VSK

Gezond en Comfort: genomineerden VSK Award

In de VSK Award-categorie ‘Gezond en comfort’ zijn Schell, Wolf Energiesystemen en Roswel genomineerd met hun inzendingen. Het betreft hier een managmentsysteem voor drinkwatersystemen, een energiezuinige luchtbehandelingskast en een inregelappendage voor vloerverwarming.

Wat houden de inzendingen in, en wat vindt de jury? De prijzen worden op 4 februari 2020 uitgereikt op de VSK .

Schell SWS watermanagementsysteem

SWS van Schell, in Nederland op de markt via reseller Hamers & Kesber, is een watermanagementsysteem dat elektronische kranen in gebouwen met elkaar verbindt. Om drinkwaterhygiëne en efficiënt watergebruik te waarborgen, worden parameters via de software centraal geprogrammeerd, beheerd en gelogd. De hygiëne-spoelingen in het kader van legionellabeheer kunnen volledig worden geautomatiseerd. Met een gegevensprotocol kunnen werkingsparameters, zoals temperaturen of het begin en einde van een stagnatiespoeling, uitgelezen en geanalyseerd worden. De analyse van de gegevens maakt het mogelijk om de werking van de sanitaire installatie in het gebouw te optimaliseren.

De jury ziet in dit systeem volop mogelijkheden om de werking van de sanitaire installatie in de utiliteitsbouw te optimaliseren. Met name de prioritaire-instelling, gebouwen die aan legionella-wetgeving moeten voldoen, hebben baat bij de automatisering en digitalisering van het spoelen van leidingen en het verzorgen van de verplichte administratie hiervan. Het handmatig spoelen kan tot het verleden behoren. Een technische oplossing voor een kwetsbare en delicate kwestie: gezond drinkwater.

Wolf Energiesystemen – Compacte ventilatie-unit CKL

De CKL-evo (evo staat voor evolutie) is een compacte luchtbehandelingskast met warmterugwinning, ontworpen om de mens te voorzien van een goed en gezond binnenklimaat in gebouwen. De CKL-evo is een hoog rendement warmteterugwin-unit voor utiliteitsgebouwen. De CKL-evo zet de standaard door de allerhoogste hygiëne-eisen en maatregelen te combineren met de allerhoogste efficiëntie en is stil, smart en modulair opgebouwd. De CKL-evo compact unit speelt in op de fijnstofproblematiek. De unit is standaard geschikt om een tweede filter te selecteren.

De jury nomineert deze inzending om het belang van een gezond binnenklimaat in utiliteitsgebouwen te onderstrepen. Fijnstof is hier een belangrijk issue. Het feit dat er twee filters te selecteren zijn wordt door de jury als uniek bestempeld binnen de markt voor compact units. Op die manier wordt de lucht zowel voorgefilterd als nagefilterd. Het product is compact, makkelijk te installeren en op afstand te monitoren.

Roswel – THB Thermostatische inregelaar

De THB is een thermische inregelaar om vloerverwarmingsinstallaties in te regelen. Het product van Roswel wordt in Nederland geïmporteerd door Salus Controls. Het THB Automatische Balanceer-ventiel meet constant de temperatuurverschillen binnen het verwarmingssysteem. Hierdoor weet deze binnen een vloerverwarmingssysteem waar er warmte nodig is en waar niet en kan het de balans bewaken. Hierdoor wordt de vloer gelijkmatiger warm, wat resulteert in een hoger comfort en een energiebesparing. 

De jury vindt het belangrijk om toegankelijke tools voor het waterzijdig inregelen te belonen. Iedere installateur kan hier mee aan de slag. Het in balans brengen van bestaande cv-installaties is een korte klap naar energiebesparing en comfort en een kansrijke markt voor installatiebedrijven die zich hierin verdiepen. Een oplossing die zeer geschikt is voor de particuliere woningmarkt en bovendien is aan te sluiten op een bestaande vloerverwarming. 

Bekijk hier de overige categorieën voor de VSK Awards 2020.

Wie wonnen de eerdere edities van de VSK Awards? Kijk hier.

Voorinschrijvers van de VSK kunnen stemmen op de publieksfavoriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.