Buitendeel slim weggewerkt in berging

Zo kun je een warmtepomp buitendeel ook wegwerken. Een berging voor nieuwbouwwoningen bevat een geïntegreerde opstelplaats voor de buitenunit van de warmtepomp plus opstelplek voor kliko’s.

De schuur met energiemodule is ontwikkeld door de Van Campen Bouwgroep en Nathan Industries.

De bergingsoplossing is een nieuwe smaak in het optimaal wegwerken van het buitendeel van een lucht/water-warmtepomp. Meestal worden deze units in een tuin geplaatst, aan een gevel gehangen of in het dakvlak verwerkt. Al deze plekken hebben zo hun consequenties. Installateurs kijken vooral naar hoe een buitenunit bereikbaar is voor service en onderhoud.

Deze nieuwe geluidreducerende omkasting is de horizontale variant van de al eerder ontwikkelde verticale versie. In deze nieuwe variant is alle kennis en ervaring op het gebied van geluidreductie uit de Nathan energiemodule verwerkt.

Hoe ziet de berging eruit, en hoe werkt de installatie? Dat lees je hieronder in het Installatie Premium artikel. Gratis voor abonnees. Nog geen abonnee? Dat kan voor €6,38 per maand.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding