fbpx
Artikel
infrarood vloerverwarming

Infraroodtechnologie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen in de verwarmingsindustrie. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van infrarood vloerverwarming als een efficiënte en comfortabele manier om hun huizen te verwarmen. In dit artikel gaan we dieper in op de fascinerende wereld van infrarood vloerverwarming en de vele voordelen die het biedt om deze als installateur op te nemen in je portfolio.

Wat is infrarood vloerverwarming?

Infrarood vloerverwarming is een geavanceerd systeem dat gebruikmaakt van stralingswarmte om een ruimte gelijkmatig te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele convectieverwarmingssystemen, die lucht verwarmen en deze door de kamer verspreiden, werkt infrarood vloerverwarming door middel van lange golfstraling. Deze straling verwarmt niet de lucht, maar rechtstreeks de objecten en mensen in de kamer, waardoor een aangename en comfortabele warmte ontstaat.

Deze manier van verwarmen is buitengewoon energie-efficiënt omdat het de warmte direct naar de objecten in de kamer stuurt, waardoor er geen energie verloren gaat aan het verwarmen van onnodige luchtlagen. Bovendien is het mogelijk om elke kamer afzonderlijk te regelen, waardoor er geen energie wordt verspild aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes. Infraroodstraling werkt op dezelfde manier als natuurlijke zonnewarmte, waardoor het een gezonde en comfortabele warmtebron is.

In tegenstelling tot convectiewarmte, die stofdeeltjes kan verplaatsen en allergieën kan veroorzaken, zorgt infrarood vloerverwarming voor een schone en stofvrije omgeving. Het verwarmt snel en gelijkmatig de vloer en objecten in de kamer. Dit zorgt voor een comfortabele warmte zonder koude plekken of temperatuurschommelingen. Bovendien helpt het warme vloeroppervlak bij het voorkomen van vocht- en schimmelproblemen. Bovenstaande argumenten adviseren wij dus ook om als installateur mee te nemen richting de consument.

Voordelen van installatie

Vloerverwarmingssystemen liggen meestal onder de vloer, waardoor het geen extra ruimte in beslag neemt. Dit maakt het ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bovendien is infrarood vloerverwarming compatibel met verschillende vloerafwerkingen, zoals tegels, hout, laminaat en zelfs tapijt. Het biedt een moderne en efficiënte manier van het verwarmen van onze huizen.

Met zijn energie-efficiëntie, gezonde warmte en gelijkmatige verdeling heeft het de potentie om de verwarmingsindustrie te transformeren. Infrarood vloerverwarming biedt in meerdere opzichten vele voordelen.

Het installeren van deze vloerverwarming is een investering in zowel comfort als duurzaamheid. Het verwarmingssysteem is gemakkelijk te regelen en kan worden aangepast aan de individuele behoeften van elke kamer. Hierdoor voorkom je energieverspilling. Bovendien elimineert de stralingswarmte van infrarood vloerverwarming de ongemakken die gepaard gaan met traditionele convectieverwarming. Denk aan droge lucht en stof circulatie.

Het kiezen van een hoogwaardig infrarood vloerverwarmingssysteem is van essentieel belang voor een optimale werking en duurzaamheid. Het is raadzaam om een betrouwbare leverancier te zoeken die hoogwaardige producten en professionele installatiediensten biedt. Er zijn verschillende gerenommeerde merken op de markt die infrarood vloerverwarmingssystemen van uitstekende kwaliteit leveren.