fbpx
Artikel

Het is voor veel mensen een nachtmerrie; problemen in de badkamer. Want pas wanneer je badkamerproblemen krijgt kom je erachter hoe fijn een goed werkende badkamer eigenlijk is. Je maakt er elke dag gebruik van en kunt eigenlijk ook niet zonder. Maar welke problemen komen nu het vaakst voor? En nog belangrijker, hoe los je ze zo snel mogelijk weer op?

Het toilet blijft doorlopen

Je spoelt de wc door maar na enige tijd merk je dat hij niet meer ophoudt. Het water blijft maar rustig doorstromen. Een toilet dat maar niet meer wil stoppen met spoelen is misschien wel net zo vervelend als een verstopt toilet. In sommige gevallen spoelt hij ook niet meer goed door en wordt het toilet dus onbruikbaar. Dan wordt de nood natuurlijk helemaal hoog en wil je het probleem het liefst direct verhelpen. Lees wat je zelf kunt doen als je toilet blijft lopen, om ervoor te zorgen dat iedereen weer met een gerust hart naar het toilet kan gaan.

Lekkage

In een badkamer stroomt het water dagelijks rijkelijk. Maar soms krijg je meer water dan je eigenlijk wilt; er zit ergens een lekkage. Maar waar? En waar wordt het door veroorzaakt? Allereerst zul je de lekkage moeten opsporen. Dat kan nog een hele uitdaging zijn, aangezien de muren vaak uit tegels bestaan. Als de lekkage achter de tegels zit, heb je vaak geen andere keuze dan slopen en weer opbouwen. Als je alle materialen in huis hebt kun je dit natuurlijk zelf doen, maar soms kan het ook verstandig zijn om een expert in te schakelen.

De verwarming doet het niet

Vooral tijdens de koude wintermaanden is een goed werkende radiator in je badkamer een must. Wie wil er nou midden in de nacht op een ijskoud toilet zitten, of ’s ochtends vroeg klappertandend douchen en tanden poetsen. Helaas komen problemen met de verwarming enorm vaak voor. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor radiatorproblemen. Maar wat de oorzaak ook is, vooral wanneer het buiten erg koud is, is het belangrijk dat de temperatuur snel weer omhoog gaat, zodat je leidingen niet bevriezen. Wanneer je zelf de oplossing niet op korte termijn kunt vinden, is het raadzaam om een vakman te raadplegen.