fbpx
Artikel

In Japan is het de gewoonste zaak van de wereld: een douche-wc die je billen schoonspoelt met een straaltje water uit een uitschuivend sproeiertje. Ook in onze cultuur zijn persoonlijke verzorging en hygiëne steeds belangrijker en is de douche-wc in opkomst. Hiermee hoef je veel minder – of zelfs helemaal niet – te vegen met wc-papier en natte doekjes. In vergelijking met vegen is reiniging met water veel hygiënischer, zowel voor het onderlichaam als voor je handen. Daarnaast heeft het gebruik van een douche-wc positieve gevolgen voor ons milieu. In toiletpapier en natte doekjes zitten schadelijke stoffen die in het afvalwater terecht komen. Wat er niet in komt, hoeft er ook niet uitgehaald te worden. Met andere woorden: de zuiveringskosten van het afvalwater worden lager. Bovendien wordt door minder papiergebruik aanzienlijk bespaard op bomen en komen productie-, verpakkings- en vervoerskosten van papier te vervallen.

Een douche-wc voor iedereen

Een douche-wc geeft een fris, hygiënisch en weldadig gevoel. In vergelijking tot vegen, soms met ruw papier of natte doekjes met chemische bestanddelen, is het teder voor de huid. Voor mensen met een gezondheidsprobleem of irritatie in de intieme zone, brengt een douche-wc verlichting. Uit het oogpunt van zelfredzaamheid is een douche-wc ook ideaal voor ouderen en zorgbehoevenden. En niet te vergeten zwangere vrouwen, kinderen en mensen met een religieuze achtergrond.

Nooit meer verstopt

Sommige mensen verbruiken zoveel wc-papier, dat het toilet niet meer doorspoelt en verstopt raakt. Dit levert irritaties op bij de gebruiker en kost onnodig geld om het toilet te laten ontstoppen. Met een douche-wc wordt papiergebruik beperkt of zelfs overbodig, waardoor deze problemen voorkomen worden.

Jaarlijkse besparing

Een gemiddeld gezin van vier personen gebruikt al gauw zes tot acht rollen toiletpapier per week, al dan niet in combinatie met natte doekjes. Bij een gemiddelde prijs van Є 3,- per pak toiletpapier, plus Є 1,- voor een pak natte doekjes, zijn de kosten per jaar circa Є 208,-. Over tien jaar genomen gaat het om ruim Є 2000,-!

Verfrissend anders, de douche-wc van TECE

Fabrikant TECE heeft de markt zorgvuldig onderzocht en heeft ervaren dat het anders kan. Want hygiënische luxe kan ook betaalbaar zijn. Daarom heeft TECE de douche-wc TECEone ontwikkeld. Wat meteen opvalt is het elegante en tijdloze design van zowel de pot als de geïntegreerde bril. De toiletpot komt in een moderne randloze uitvoering waarin zich door de effectieve wijze van spoelen, nauwelijks vuil en bacteriën kunnen ophopen. Deze rand is bovendien goed bereikbaar en dus makkelijker schoon te houden. Bij de vormgeving van de wc-bril stond naast ergonomie, hygiëne centraal. Immers, een glad oppervlak zonder smalle openingen en randen is gemakkelijker te reinigen, omdat vuil minder goed kan hechten. Ook dit draagt bij aan meer hygiëne.

Gewoonweg betrouwbaar

De technologie van de TECEone is minimaal. Dit is bewust gedaan voor een betrouwbare werking en een eenvoudige installatie. De douche-wc werkt intuïtief zonder een complexe afstandsbediening. De temperatuur van het water kan je via een draaiknop met een geïntegreerde thermostaat instellen. Met een tweede knop stel je de hoeveelheid water in. De TECEone functioneert zonder elektra, pomp of elektronica en is daardoor zeer betrouwbaar en minder storingsgevoelig. Doordat men geen stroom nodig heeft, betaalt men ook geen stroomkosten.

Bril met soft close functie

De wc-bril met soft-close functie is speciaal ontwikkeld voor de TECEone. De bevestiging van de wc-bril en het deksel is in de toiletpot meegegoten. Verschuivende wc-brillen behoren nu voorgoed tot het verleden.

Conclusie

Door de gunstige prijs, het elegante design en de vele voordelen is de TECEone het slimme alternatief voor complexe en dure hightechoplossingen.